SANAT

OSMANLI’DAN VİYANA’YA!

Bu haftanın konserini, 1968 Adana doğumlu, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı fagot ve kompozisyon mezunu olan, gerçekleştirdiği projelerle alanında ilklere imza atan Ç.D.S.O.’nun orkestra şefi Orhan ŞALLIEL yönetecek. Aynı zamanda anlatımlarda bulunacak.

Programda, orkestra düzenlemelerini Orhan ŞALLIEL ’in yaptığı, ”Viyanalı ve Osmanlı” bestecilerin eserlerinin seslendirileceği bu sürprizlerle dolu muhteşem konseri, Adanalı sanatseverlerin kaçırmamasını diliyoruz.               

ÇDSO:

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası 1988 yılında kurulmuştur.17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan ÇDSO, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 ocak 1992 tarihinde ilk konserini vermiştir. Daha sonra sanatçı sayısı 46 kişiye ulaşan orkestra, Çukurova Filarmoni derneğinin katkıları ile konserlerini gerçekleştirmektedir. Bugün dışardan ek takviyeler ile 70 ‘e ulaşan sanatçısıyla topluma klasik müzik sevgisi aşılayan ÇDSO, enerjisini salonların dışına taşıyarak, köylerde,  cezaevlerinde, hatta göçebe çadırlarında klasik müzik konserleri vermektedir. ÇDSO uluslararası turnelerde de Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil etmektedir.

Başa dön tuşu