SİYASET

Parlamento’nun Etkinliğini Artırmak İçin Mücadele Edeceğiz

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM’de yemin ederek görevine başladı. 24 Haziran’da OHAL altında, eşit olmayan koşullarda ülkenin baskın seçime götürüldüğünü, iki partinin işbirliği ile “keyfi tek adam rejiminin” taşlarının döşendiğini belirten Bulut,  ülkemizin “demokrasiden” gerçek iktidarın devlet başkanının iradesine dayandığı yönetim biçimi olan “monokrasiye” geçtiğini kaydetti.

PARLAMENTO’NUN ETKİNLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ

27. Dönemde yetkileri elinden alınan Parlamento’nun etkinliğini artırmak için mücadele edeceklerini söyleyen Bulut, Anayasa değişikliklerine uyum sağlanması amacıyla çıkarılan KHK’ların yeni dönemin ipuçlarını da verdiğini söyledi. Yetki Kanunu ile tanınan alanın dışında düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Bulut, söz konusu KHK’nın demokrasi adına, hukuk adına bir utanç ve ibret vesikası olduğunu kaydetti.

DEVLETİN YAPISI DEĞİŞTİRİLİYOR

Cumhurbaşkanı Kararnameleriyle devletin yapısının baştan aşağı değiştirildiğini, teamüllerin yok edilmeye çalışıldığını, ülkenin bütün kurumlarıyla tek bir kişiye bağlandığını belirten Bulut, ülke yönetiminin de siyasetten, millet temsilciliğinden, hanedanlığa ve iş dünyasına evrildiğini ifade etti. Yeni kabinede bakanların yetkisiz birer eleman haline getirildiğini, yürütmenin gücünün elinden alındığını, yeni sistemin suiistimallere açık hale getirildiğini, kabinenin açıklanması ile piyasaların verdiği olumsuz tepkinin bunun açık kanıtı olduğunu kaydeden Bulut, devleti şirket gibi yönetme azminin, kabineye de damgasını vurduğunu bildirdi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Türkiye'de demokrasi, hak, özgürlükler mücadelesinin devam ettiğini, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmamasını isteyen Bulut, “24 Haziran’da seçimi kazanmış olabilirler. Ancak tek adam rejimini dayatmaya kalktıklarında karşılarında bizi, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bulacaklar. CHP bütün örgütleriyle, omuz omuza ülkemizi demokrasiden uzaklaştırmak, uçuruma sürüklemek isteyenlerle, her platformda hukuk çerçevesinde mücadele edecek” dedi.

MAĞDURUN YANINDA OLACAĞIZ

Yeni deönemde Parlamento’da demokrasi, ülkenin dört bir yanında hak-hukuk-adalet mücadelesi vereceklerini söyleyen Bulut, “Mağdurun, mazlumun, haksızlığa hukuksuzluğa uğrayan herkesin yanında olacaklarını kaydetti. Bulut, insan hak ve özgürlüklerine, kuvvetler ayrılığına, yargı bağımsızlığına, parlamentonun üstünlüğüne dayalı, tek adam yönetime karşı, çağdaş, aydınlık, yokluğun yoksulluğun olmadığı, herkesin huzur içerisinde yaşadığı ülkeyi yeniden inşa edeceklerinin sözünü verdi.

 

Başa dön tuşu