GENEL

Pınarbaşı, Birecik’in dört bir yanını parklarla donattı

Başkan Pınarbaşı, tarihi dokusu ve doğal yaşam alanları, nesli tükenmekte olan kelaynak kuşları gibi zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin kültür gezilerinde tercih ettiği bir yer olan Birecik’in dört bir yanını oyun alanları, yeşil ve ağaçlarla donatıyor.

Park ve bahçelerde ekiplerin çalışmalarını inceleyen Pınarbaşı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gezisi sırasında çocuklarla bol bol sohbet eden Pınarbaşı, bahar hazırlıkları çerçevesinde ilçede park ve bahçelerin yeniden elden geçirildiğini ifade etti. Bir taraftan yeni parklar oluşturulurken, diğer yandan mevcut oyun grupları, dinlenme yerleri ve aydınlatma cihazlarının yenilendiğini hatırlatan Pınarbaşı, “Çocuklarımızın tatil dönemlerinde spor yapmalarını teşvik ediyoruz. Bu amaçla mahallelerde semt sahalarının sayısını artırıyoruz. Ailelerin ve çocuklarının park ve bahçelerde huzurlu bir şekilde vakit geçirmeleri için uygun ortamları hazırlıyoruz.”dedi.

Birecik’te bugüne kadar 30 parkın tamamlandığını belirten Başkan Pınarbaşı, “Türkülere ve filmlere konu olmuş Fırat Nehri kenarındaki Sahil Park’ını ayrıca değerlendirmek gerekiyor.  5 kilo metre uzunluğu, yaklaşık 3oo bin metre kare yeşilliği olan Sahil Parkı’nda kamelyalar ve oyun grupları kurduk; ağaçlandırma ve çiçeklendirme faaliyetlerini gerçekleştirdik. Oraya üçüncü etap yeni bir park alanı inşa ediyoruz. İnşallah burası da tamamlandığında ilçemiz ayrı bir güzelliğe kavuşmuş olacaktır. Birecik’e dışarıdan çok yoğun bir talep var. Gelen konuklarımızın dinlenmeleri ve ihtiyaçlarını karşılamaları için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başa dön tuşu