GENEL

Pozantı Koşusu’nu Serhantay kazandı

Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Adana Yeşiloba Hipodromu’ndakoşulan yarışı kazanan Sertantay’ın sahibi adına Antrenör Eser Yıldırım’a plaket ve çiçek verdi. 

5 Aralık akşamı Adana Yeşiloba Hipodromu’nda 6’ncı koşu olarak düzenlenen Pozantı Koşusu’nda 10 Arap atı 1900 metre kum pistte mücadele verdi. Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, yarış öncesi padoğa inerek, yarış severleri selamladı, at sahipleri ve jokeylere başarılar diledi. Heyecan dolu yarışta Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı Serhantay isimli at, uzak farkla potayı birinci olarak geçti. Koşunun ardından düzenlenen törende Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, teşekkür plaketini birinci olan Serhantay’ın sahibi Engin Berk Sezen adına Antrenör Eser Yıldırım’a takdim etti. Başkan Baysal’ın ve eşi Leyla Baysal da jokey Ahmet Çelik’e kutlama çiçeği sundu. 
 

 

Başkan Baysal, Pozantı’nın tanıtıma destek veren TJK Yönetim Kurulu üyelerine şükranlarını sunup, misafirperverliğinden dolayı Hidoprom Müdürü Burhan Şatır’a teşekkür etti. Pozantı’nın iklimi, havası, suyu ile at yetiştiriciliği için çok elverişli olduğunu vurgulayan Başkan Baysal, “Yarış atı yetiştiricilerimizi Pozantı’da hara kurmaya davet ediyoruz. Pozantı Belediyesi olarak, yarış atı yetiştiriciliğinin ilçemizde gelişmesi için her türlü kolaylığı sağlayacağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.

Başa dön tuşu