GENEL

PRAL’DA Z- KÜTÜPHANE AÇILDI

Z-Kütüphane’nin açılış törenine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Irak’lı Hayırsever işadamı Ahmet Mehdi Al-Ket, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Piri Reis Anadolu lisesi Müdürü Murat Koçer, zenginleştirilmiş kütüphanenin okul bünyesine katılmasından ve öğrencilerin hizmetine sunulmasından dolayı Irak’lı Hayırsever İşadamı Ahmet Mehdi Al-Ket’e teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Irak’lı Hayırsever işadamı Ahmet Mehdi Al-Ket de yaptığı konuşmada, 2016 yılında vefat eden kızı Meha Al-Ket anısına yaptırdığı Z-Kütüphane ile kızının adının bir eğitim yuvasında yaşayacak olmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi ve öğrencilere başarılar diledi.

Dile getirilen konuşmaların ardından davetlilere ve öğrencilere hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasına, başarı çıtasının yüksek olmasından dolayı Piri Reis Anadolu Lisesi Yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri tebrik ederek başladı.

Konuşmasında, 21. Yüzyılın teknoloji çağı olduğuna ve teknolojinin hızla gelişip, yenilendiğini dikkat çeken Vali Demirtaş, “Sevgili öğrenciler, sizlere düşen görev bu bilgi çağında kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz. Bu hedef doğrultusunda daima çalışacağına yürekten inanıyorum. Adana’da 19 okulumuzda Z-Kütüphüne var. Bunun yetersiz olduğunu biliyoruz. Bu yüzden, Adana’da inşaatı devam eden 100’ün üzerindeki okulun bünyesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane olmasına önem veriyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz ve sizlere önemli katkı sunacağına inandığım Z-Kütüphaneyi Piri Reis Anadolu Lisemize kazandıran Irak’lı Hayırsever işadamı Ahmet Mehdi Al-Ket’e teşekkür ediyor, vefat eden kızına Allah’tan rahmet diliyorum. Zenginleştirilmiş kütüphane okulumuza ve kentimize hayırlı, uğurlu olsun. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından Z-Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreni, Vali Demirtaş’ın Hayırsever işadamı Ahmet Mehdi Al-Ket’e teşekkür plaketi sunması ve kütüphanenin gezilmesi ile son buldu.

Başa dön tuşu