SİYASET

“SIFIR ATIK” İÇİN YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e verdiği yanıtta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sıfır Atık Projesi”ni uygulamaya geçen kurum sayısını ülke genelinde 21 bin olarak açıkladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Sıfır Atık Projesi uygulamalarının yaygınlaştırılması kapsamında uygulamaya geçilen kamu kurumu sayısı kaçtır? Atık bertaraf etmek amacı ile bu kuruluşlara dağıtımı sağlanan atık kutuları için toplam harcama tutarı ne kadardır?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum cevabında şu ifadelere yer verdi:

 

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında uygulamaya geçen kurum sayısı Ülkemiz genelinde 21.000'dir. Sıfır Atık Projesi kapsamında pilot il Ankara'daki 228 kamu kurum ve kuruluşu ile 1.385 devlet okuluna yaklaşık 18.500 takım iç mekân atık kumbarası ve 13.000 dış mekân atık konteynerlerinin teslimatı gerçekleştirilerek Ülkemizde sistemin kurulumu çalışmalarına başlanmasında öncülük edilmiştir.”

Başa dön tuşu