SEYHAN

Sağlıklı beslen, hareketli yaşa

Seyhan Belediyesi bu çerçevede “Sağlıklı Beslen, Hareketli Yaşa” sloganıyla başlattığı ücretsiz diyetisyenlik hizmeti büyük ilgi görüyor.

BİN 470 SEYHANLI ŞİFA BULDU

Obeziteye bağlı gelişebilecek kronik hastalık risklerini en aza indirmek ve ihtiyacı olan kişilerin sağlıklı bir şekilde kilo vermesi, dengeli ve sağlıklı beslenmesi için Seyhan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ücretsiz diyetisyen hizmetinden kısa sürede Bin 470 Seyhanlı faydalandı.  Vatandaşlar, yaptırdıkları detaylı kan tetkikleri sonrası, Seyhan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’nü arayarak Beslenme ve Diyet Uzmanından telefonla randevu alabiliyor

‘OBEZİTE EN ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNLARINDAN BİRİ’

Seyhan Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünde görevli Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma İlhan, ücretsiz diyetisyen hizmeti verdiklerini ve kendilerine başvuran vatandaşlar için kişiye ve hastalığa göre özel beslenme programları oluşturarak sağlıklı bir nesil oluşumuna katkı verdiklerini söyledi. İlhan, diyetisyenlik hizmetlerinin yanı sıra yatağa bağlı obez hastalara evde beslenme eğitimi, gebelik ve emzirme eğitimleri, kullanılan ilaçlara yönelik beslenme tedavileri, ağırlık kontrolleri gibi hizmetleri de sunduklarını kaydetti.

“HER YAŞ GRUBUNA HİZMET VERİYORUZ”

Uzman Diyetisyen Şeyma İlhan, “Gençlerimizi bilinçlendirerek, Obeziteden korumak için tüm okullarımızda öğrencilerimiz için Sağlıklı Beslenme seminerleri de düzenliyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri arasında Obezite de birinci sırada yer alıyor. Yetişkinden ziyade çocuk grubunda obeziteye daha fazla rastlıyoruz. Bu nedenle her yaş grubundan kişiye hizmet veriyoruz” dedi.

İlhan “Hastalarımızın detaylı kan tetkiklerine bakarak, şeker, tansiyon, kolesterol gibi hastalıkları varsa ona özel beslenme programları oluşturuyoruz. Listeyi oluşturduktan sonra belirlenen ideal kilo ağırlığına ulaşana kadar 15 günde bir gibi belirli aralıklarla takibini yapıyoruz. İstenen kiloya ulaşıldıktan sonra da hastamızı bırakmıyoruz ve koruma programına geçiyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN AKAY “VATANDAŞLARIMIZI SAĞLIKLI BESLENME KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİYORUZ”

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Diyetisyenlik hizmetleriyle, vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmek ve bunu bir yaşam şekli haline getirmelerine yardımcı olmak istediklerini kaydetti. Başkan Akay, “Özellikle çocuklarımızı tehdit eden çağımızın hastalığı obeziteyi engellemek adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.  Diyetisyenlik hizmetlerine başvuru sayısının yoğun olması yaptığımız işin doğruluğu gösteriyor. Ayrıca Halk sağlığının korunması için Sağlık Müdürlüğümüz tarafından çalışmalar titizlikle sürdürülecektir” dedi.

Başa dön tuşu