GENEL

SAHİPSİZ HAYVANLARA ÖRNEK HİZMET

Hayvan barınağında veteriner tarafından hayvanların sağlık kontrolleri, bakımları ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor. Ayrıca vatandaşlar ücretsiz bir şekilde hayvan sahibi olabiliyor.

 

Barınakta yapılan çalışmaların örnek teşkil ettiğini belirten Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, “Her canlıya verdiğimiz değeri gösteren barınağımızda hayvanların aşı ve tedavileri yapılarak son derece sağlıklı ve hijyenik ortamda yaşamasını sağlıyoruz. 150 kapasiteli hayvan barınağında görevli 12 personel ile 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz” dedi.

 

HASTALIKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ

 

Ceyhan Belediyesi Hayvan Barınağı olarak 2018 yılda 754 tane sokak köpeğinin aşılama işlemlerini yaptıklarını belirten Boydak,  ''Sokak hayvanlarının kuduz, uyuz gibi hastalıklarını gidermek için ekip olarak mücadele ediyoruz. Müşahede alanımızda yapılan müdahalelerle sağlıklarına kavuşturduğumuz sokak köpeklerini ekiplerimiz aldıkları bölgelere yani doğal ortamlarına geri bırakıyor ya da hayvan sever vatandaşlarımız sahipleniyor” ifadelerini kullandı.

 

“AÇ VE SUSUZ KALMALARINA MÜSAADE ETMİYORUZ”

 

Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Ali Alper Boydak, “Sahipsiz hayvanlar için şehrin belirli noktalarına mama ve su kapları konumlandırdık. Yaşam hakkı olan hayvanların da normal şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için korunması, tedavi edilmesi ve beslenmeleri çok önemli. Sahipsiz hayvanları kışın açlığa; yazın da susuzluğa karşı korumaya gayret ediyoruz. Bu sevgi ve şefkat anlayışıyla dostlarımızı koruyup kolluyoruz. Sahipsiz hayvanların yaşam standartlarını daha da yükseltmek için ve diğer belediyelere örnek olması açısından çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

Başa dön tuşu