SİYASET

Saimbeyli’nin adliye sorunu giderilecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulundaki bütçe görüşmelerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’in sorularını yanıtlayan Bakan Gül, kapanan Saimbeyli adliyesi nedeniyle mağdur olan köylülerin ve kırsal kesimdeki vatandaşların mağduriyetinin de giderileceğini kaydetti.

KARARIN İPTALİNİ İSTEDİ

Meclis’te, Türkiye'nin iş yükü anlamında 3'üncü bölge idare mahkemesi olan Adana Bölge İdare Mahkemesinin Konya Bölge İdare Mahkemesine bağlanmasının gerekçelerini sorgulayan Dr. Şevkin, Bakan Gül’e, “Davaların nakli, dosyaların akıbeti, temyiz hususları gereğince telafisi olanaksız zararlar doğacağı göz önüne alınarak Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin kaldırılmasına dair kararın iptalini düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

BAKAN GÜL’E SAİMBEYLİ ADLİYE SORUSU

Adana merkeze 168 kilometre mesafeli Saimbeyli ilçesindeki adliye binasının "Suç işlenmiyor" gerekçesiyle kapatıldığına dikkat çeken Dr. Şevkin’in bu konudaki sorusu  da “25 köy ve merkezde 3 mahalleye sahip Adana'nın toprak bakımından en büyük ilçesinde vatandaşlarımız bu konuda cezalandırılıyor mu?”  şeklinde oldu.

BAKAN GÜL: ADANA’YA BÖLGE İDARE MAHKEMESİ’Nİ KURACAĞIZ

Genel kurulda CHP’li Müzeyyen Şevkin’in sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından bölge idare mahkemelerine birinci sınıf hakimler görevlendirildiğini, kapatılmanın birinci sınıf hakim ihtiyacından kaynaklandığını söyledi.

Kapatılan Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin yeniden açılacağını vurgulayan Bakan Gül, TBMM tutanaklarına da geçen konuşmasında aynen şunları söyledi: “Şu anda biz o konuda yeterli düzeye geldiğimize inanıyoruz, umut ediyoruz, çalışmalarımız da var. Adana'ya Bölge İdare Mahkemesi’ni kuracağız. Adana-Mersin, o bölgeye, Mersin'e de ortak hizmet etmesini, kendi hinterlandında olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

SAİMBEYLİ’NİN SORUNU DA GİDERİLECEK

Dr. Şevkin’in Saimbeyli'yle ilgili sorusunu da yanıtlayan Bakan Gül, “Bu konular da yargı reformunda var. Özellikle adliye kapandığı için köylerden ilçeye, oradan ile gidip adliye hizmetlerine erişmekte zorlanan vatandaşlarımızın adliye hizmetlerini kendi ilçesinde de alabileceği -adliye olmayan yerlerde- çalışmamızı sürdürüyoruz. Ancak bu konuda hizmet vereceğimiz, adalet hizmetlerini etkin alabileceğine inandığımız her türlü yerde de elbette bu konuları vatandaşımızın hizmetine sunmayı bir borç biliyoruz” dedi.

ŞEVKİN, DOĞA KOLEJİ’Nİ DE GÜNDEME TAŞIDI

CHP’li Şevkin, konuşmasında ayrıca, Doğa Koleji’nde yaşanan sorunları da aktardı. Öğrenci velileri ve kamuoyu tarafından kendilerine büyük sorunlar iletildiğini vurgulayan Dr. Şevkin, Adalet Bakanlığı’nın müfettiş görevlendirip Doğa Koleji’nde iş güvencesini sağlamak, öğrenci ve velilerin mağduriyetini gidermek, eğitim ve öğretimin devamını sağlamakla ilgili girişimde bulunmasını istedi.

Başa dön tuşu