GENEL

SAKA’dan Açıklama

“EVLATLARINA KAVUŞMAK İSTEYEN DİYARBAKIRLI ANNELERİN ÇIĞLIKLARINA TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN VE AKADEMİSYENLERİN DESTEK VERMESİNİ TALEP EDİYORUZ.”

 

Terör ve iltisakları bu ülkenin kendi vatandaşlarını birbirlerine kin tutacak kadar ayrışmasını ve birbirlerine göre ötekileşmesini her geçen gün daha çok istemektedir. Devletimiz terör ve iltisaklarının bu isteklerini kaynağında yok etmek adına son zamanlarda zaman ve mekân gözetmeksizin etkili bir şekilde operasyonlarını sürdürmektedir. Siyasi tartışmaların ötesinde ülkenin bekasını doğrudan ilgilendiren bu konu, birilerinin truva atı konumunda olan PKK-YPG-PYD terör örgütlerinin hepsini aynı amaca hizmet etmeye yöneltmiştir. Emperyalist güçlerin uşağı olmaktan öteye geçmeyen bu şer odaklarının, bu coğrafyaya kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Zira toplumu kutuplara ayırarak etnik kimliğe dayalı kurulmak istenen hayali bir devlet, bu coğrafyada yüzyıllardır kardeşçe yaşamış toplumlara sadece kan ve gözyaşı getirmiştir. 

 

“DEVLETİMİZE DÜŞEN GÖREV BÖLGE HALKINI VE ÇOCUKLARINI DAHA ÇOK KUCAKLAMAK, SORUNLARINA DAHA ÇOK EĞİLMEK VE BU VATANA OLAN BAĞLILIKLARINI ARTTIRMAK İÇİN ÇABALAMAKTIR.”

 

Sözün özü bugün tıpkı Davut  (a.s.) gibi bir sapan taşı ile Firavunları devirircesine, Hacire anne ve yüreği yanan diğer anneler terör ve destekçilerini tüm kuvvetiyle sarsmış ve halsiz bırakmıştır. Şimdi devletimize düşen görev adaletin ve hukukun sınırları içerisinde bölge halkını ve çocuklarını daha çok kucaklamak, onların sorunlarına daha çok eğilmek ve bu vatana olan bağlıklarını artırmak için gereken her şeyi yapmaktır. 

Stratejist ve Akademisyenler Derneği  (SAKA) olarak, başta Hacire anne olmak üzere bütün annelerimizin yanında olduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunmaktayız. Bu vesileyle terör ile mücadele veren tüm güvenlik güçlerimize ve bu mücadeleye fikri destek sunan tüm akademisyenlere ve STK’lara şükranlarımızı sunuyoruz.  

Stratejist ve Akademisyenler Derneği adına,

Dr. Öğr. Üyesi Berat AKINCI    

                    Genel Başkan    

 

Başa dön tuşu