SİYASET

“Sanayi siteleri kent yaşamını kolaylaştırır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 191 yıllık zabıta teşkilatının Zabıta Haftası’nı kutladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Dr. Murat Kütükçü ve Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü Ercan Kandemir’le bir araya gelen, görev başındaki Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürü Mekin Şahin’le telefon görüşmesi yapan, Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova’daki zabıta memurlarını tek tek ziyaret eden Tümer, zabıtanın özel kolluk olmasına rağmen çeşitli sorunlarla karşılaştığını belirtti.

 

“ZABITANIN İŞİ ZOR”

Yapılacak yeni düzenlemelerle zabıtanın vatandaşla karşı karşıya gelmemesi ve şiddetin ön plana çıkmaması gerektiğini belirten Tümer, yoksul kesimin yoğun olduğu Adana'da zabıtanın da işinin zor olduğuna işaret etti.

 

YIPRANMA HAKKINA DİKKAT ÇEKTİ

Tümer, Adana'daki meslek gruplarının aynı çatı altında toplanabilmesi için her meslek grubuna özel kent dışında sanayi siteleri oluşturulmasının kent içi ulaşımın yanı sıra sosyal ve ekonomik yaşamın kolaylaşmasına olanak tanıyacağını belirtti. 
 

24 saat esasıyla çalışan zabıtaların özlük haklarının yeniden düzenlenmesi ve zabıta memurlarına yıpranma hakkı verilmesi gerektiğini vurgulayan Tümer, Türkiye'deki tüm zabıtaların haftasını kutladı, mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler diledi. 

Başa dön tuşu