SARIÇAM

”Sarıçam’da Geri Dönüşüme önem veriliyor”

Başkan Bilal Uludağ,  bu anlamda Sarıçam’daki tüm kamu kuruluşlarına ‘geri dönüşüm’ kutuları adı altında geri dönüşümü yapılabilecek cam, plastik ve ambalaj atıkların toplanabileceği 6 bin adet iç mekân kutusu dağıtıldı.

 

ATIK KÂĞITLAR BİNLERCE AĞAÇ KURTARIYOR

 

Sarıçam’da Başkan Bilal Uludağ’ın başlattığı ‘Geri Dönüşüm’ seferberliği sayesinde binlerce ağaç kesilmekten kurtuldu. Çevreye duyarlı bir hizmet politikası sürdüren Bilal Uludağ, yine halkın bu konuda bilgilendirilmesi içinde 5 bin adet broşürün vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.

 

Ambalaj atıklarının yerinde ayrıştırılması ve ekonomiye yeniden kazandırılması çalışmaları kapsamında 1 Nisan 2014 – 30 Kasım 2016 tarihleri arasında toplam 5.920.990 kilogram ambalaj atık kâğıt toplandığını belirten Bilal Uludağ,  Geri dönüşümle yeniden kullanılabilir hale gelen bu atık kâğıtlar sayesinde binlerce ağaç kesilmekten kurtulduğunu ifade etti.

 

Çevre ve insan sağlığının önemini bilen ve tüm çalışmalarını bu kapsamda gerçekleştiren Başkan Bilal Uludağ, kendi dönemlerinde bitkisel ve madeni atık yağların da geri dönüşümüne önem verildiğini belirtti. Uludağ,  1 litre atık yağın 1 milyon litre yer altı suyunu kirlettiği bilgisinin yer aldığı 3 bin adette broşürün geçmişte vatandaşlara dağıtılarak, ‘Sakın dökmeyin’ çağrısı yapıldığını kaydetti.

 

1 Nisan 2014 – 30 Kasım 2016 tarihleri arasında Sarıçam’da 3.305 litre atık yağ ev ve işyerlerinden toplanmış ve geri dönüşümünün sağlanması temin edilmiştir. Aynı tarihler arasında 500 litre madeni atık yağın doğaya atılması önlenmiş ve geri dönüşüm yapacak firmaya teslim edilmiştir.

 

Sarıçam’ın tıpkı evimiz gibi tertemiz olması noktasında çalışan temizlik ekiplerinin geri dönüşümlü atıklar konusundaki hassasiyeti dikkat çekici.

Sarıçam’da 1 Nisan 2014 ile 30 Kasım 2016 tarihleri arasında Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Lastik Toplama Ekibi tarafından toplam 128 ton 430 kg eski araç lastiği toplandı. Eski araç lastikleri lisanslı bir firmaya hurda lastiklerin geri dönüşümünün sağlanması için teslim edildi.

 

İŞTE SARIÇAM’IN TEMİZLİK KARNESİ

 

Sarıçam Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 1 Nisan 2014 – 30 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiği temizlik ve geri dönüşüm konusundaki istatistik bilgileri şöyle açıklandı:

 

Evsel Atık: 65 bin ton(yıllık ortalama)

Ömrünü tamamlamış lastik: 128 ton 430 kg.

Atık Piller: 2853 kg.

İnşaat ve yıkıntı atıkları: 150 bin ton

Bitkisel Atık Yağlar: 3305 litre

Madeni Atık Yağlar: 500 litre

Ambalaj atık: 5.920.990 kg

Dağıtılan konteyner: 3 bin 225

Başa dön tuşu