SANAT

SAY, HAREM!

Bu haftanın konseri, yeni bir müzik şampiyonu olan dünyaca ünlü İngiliz orkestra şefi Rumon GAMBA yönetiminde gerçekleşecek.

 

Genç kuşak keman sanatçılarından Berfin AKSU ve Ankara Opera ve Balesi’nde vurmalı çalgılar sanatçısı olan Aykut KÖSELERLİ konserin solistleri olarak yer alacaklar. Konserin ilk bölümünde , Türkiye’de 8 yaşında orkestra eşliğinde konser veren ilk solist olan ve dünyanın en iyi müzik okullarından biri olarak kabul edilen Yehudi Menuh Keman Okulu’nu tam burslu olarak bitiren Berfin AKSU, Fazıl SAY’ın en büyüleyici bestelerinden biri olan, geleneksel Türk müziği ile Avrupa müzik kültürü arasında köprü kuran “Haremde 1001 Gece Keman Konçertosu” nu seslendirecek. 

 

Programın ikinci yarısında, Çek Romantik Dönem bestecisi Antonin DVORAK’ın, ilk kez 22 Nisan 1885’te bestecinin kendi yönetiminde Londra’da seslendirilen; acı, ihtiraslı, ciddi temaları ve karanlık armonisinden dolayı diğer senfonilere hiç benzemeyen “Senfoni No.7” eseri aynı zamanda içinde tipik Slav ezgileri barındırır.             

 

ÇDSO   

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası 1988 yılında kurulmuştur.17 kişilik küçük bir kadroyla çalışmalarına başlayan ÇDSO, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 5 ocak 1992 tarihinde ilk konserini vermiştir. Daha sonra sanatçı sayısı 46 kişiye ulaşan orkestra, Çukurova Filarmoni derneğinin katkıları ile konserlerini gerçekleştirmektedir. Bugün dışardan ek takviyeler ile 70 ‘e ulaşan sanatçısıyla topluma klasik müzik sevgisi aşılayan ÇDSO, enerjisini salonların dışına taşıyarak, köylerde,  cezaevlerinde, hatta göçebe çadırlarında klasik müzik konserleri vermektedir. ÇDSO uluslararası turnelerde de Türkiye’yi dünyada başarıyla temsil etmektedir.

 

Başa dön tuşu