GENEL

Şehir Hastanesi 15 Eylül’de hasta kabulüne başlıyor

VALİ GAZETECİLERLE BAYRAMLAŞTI
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 75.Yıl Sanat Galerisi’ndeki resmi bayramlaşma proğramının ardından ÇGC’ye gelerek, burada gazetecilerle bayramlaştı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Taymaz’ın da hazır bulunduğu bayramlaşma etkinliğinde, gazetecilerle samimi ve sıcak bir ortamda sohbet eden Vali Demirtaş, basının toplumsal hayattaki önemine dikkat çekti.

 

 

BASININ DESTEĞİ DE ÇOK ÖNEMLİ
Çukurova’nın bereketli toprakları üzerine kurulu olan Adana’nın bir çok potansiyeli bünyesinde barındırdığını kaydeden Vali Demirtaş, kentin gelişimi ve ileriye doğru taşınmasında devlet olarak kendilerinin ortaya koyduğu çalışma ve hayata geçirilen projelerin yanısıra basının da vereceği desteğin hayati önem taşıdığını vurguladı.

 

 

Demirtaş, Adanalılar’ın Kurban Bayramını da kutladı.
 

 

ŞEHİR HASTANESİ 15 EYLÜL’DE AÇILIYOR
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Demirtaş, yapımı bir süre önce tamamlanan bin 550 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’nin 15 Eylül’de hasta kabülüne başlayacağını, hastanenin açılış tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın proğramına göre belirleneceğini ve tarihin henüz netlik kazanmadığını söyledi.

 

 

AŞKIM TÜFEKÇİ HASTANESİ YIKILACAK
Çok modern ve son teknoloji ürünlerle donatılan hastanenin sadece Adana’nın değil, bölgeye de hizmet vereceğini dile getiren Demirtaş, bunun dışında Çukurova Dr. Aşkım Devlet Hastanesi’nin eski binasının yıkılıp, buraya da 300 yatak kapasiteli yeni bir hastane yapılacağı müjdesini de verdi. Demirtaş, Yüreğir’de bir süre önce yıkılan eski devlet hastanesinin yerine de 100 yatak kapasiteli yeni bir hastane yapılacağını da belirtti.

 

 

HASTANE ODALARI TEK KİŞİLİK OLACAK
Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılıp, ‘Şehir Hastanesi’ bünyesinde hizmet vereceğini dile getiren Demirtaş, sağlık alanında yapılan yatırımları önemsediklerini vurguladı. Demirtaş, “Şu anda kent genelindeki tüm hastanelerin kapasitesini yarı yarıya düşüreceğiz. Böylelikle hastanelerdeki tüm odalar tek ya da çift kişilik olacak” dedi.

 

 

5 OCAK’IN YERİ YEŞİL ALAN OLACAK

Şehrin batı kesimindeki sağlık sorunlarının çözümü için Yeşiloba’da Karayolları’na ait bir araziye 100 yataklı bir hastane yapılacağını, yeni stadyumun tamamlanıp faaliyete girmesinin ardından da 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın yerinin de yeşil alana dönüştürüleceğini açıklayan Vali Demirtaş, metroyla ilgili olarak tasarrufun hükümetin yetkisinde olduğunu da anlattı.
 

 

AŞAĞI SEYHAN OVASI SUYA KAVUŞUYOR
Aşağı Seyhan Sulama Projesi’ ile ilgili açıklamalarda da bulunan Mahmut Demirtaş, DSİ tarafından projenin ihaleye çıkartıldığını hatırlatarak, projenin tamamlanmasıyla da Seyhan Baraj Gölü’ndeki mevcut suyun üçte birlik kısımıyla söz konusu bölgenin tamamen sulanacağı gibi tarımda da önemli bir ivme kazanılacağı yorumunu yaptı.

 

 

BAYRAMDA KÜSKÜNLÜKLER SON BULUYOR
CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma açısından önemine dikkat çekti. Özdiş, gerek ekonomik ve gerekse de sosyal hayatta bir çok sorun yaşamasına rağmen, insanların bayramları mutluluk ve sevinç içerisinde karşıladığını dile getirdi. Özdiş, küskünlerin barışıp, barış ve kardeşlik duygularının üst düzeye çıktığı bu günlerin, kenetlenme açısından da sevindirici olduğunu ifade etti.

 

 

BURUK BİR BAYRAM COŞKUSU YAŞIYORUZ
ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de bayramların sevgi ve barışın
yaşandığı günler olduğunu ifade ederek, gazetecilerin her bayram olduğu gibi bubayramda da yine görevlerinin başında olduğuna dikkat çekti. Esendemir, “Zor şartlaraltında görevlerini yerine getirmeye çalışan basın emekçileri bu bayramda da halkınhaber alma özgürlüğünü yerine getirebilmenin çaba ve gayreti içinde” diye konuştu.

 

 

Esendemir, “ÇGC’de buruk da olsa bir bayram coşkusunu yaşarken, bir arada ve birlikteolmanın da haklı gururunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Başa dön tuşu