SANAT

Sevgi hepimize yeter

30. Sanat yılını bu sergide dostlarıyla kutlama fırsatı bulan Ünlü Ressam ve Fotoğraf Sanatçısı Hayri Çırak, serginin açılışını dostlarıyla birlikte yaptı. Sergiye katılan birbirinden değerli sanatseverler Sanatçı Hayri Çırak’ın, Çukurova Üniversitesi Tapu Kadastro emlak yönetimi ikinci sınıf öğrencisi Sena Mercan ile Toki Sarıçam Akkuyu Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Yaren Güngör’ün 54 Portre fotoğraf çalışmalarını figürü belli olmayan soyut kavramlardan oluşan (Non Figüratif)  portrelerini ilgiyle izledi.

Çırak, Asıl Olan Sevmektir… Hepimize yeter bu sevgi

Sergi açılışında sonra kısa bir konuşma yapan fotoğraf sanatçısı Çırak, şunları ifade etti;  “ 2013 yılından önce her sene bir sergi açarak sanatsever dostlarımla bir araya gelirdim.  Ancak Bana Allah’ın bir lütfu oldu ve 53 yaşında baba oldum. Bu benim için hayatımda yaşadığım en güzel olay. Oğlum doğduktan sonra sanki daha önce hiç yaşamamış gibiydim ve bu nedenle daha önceki yaşamımla olan bağımı kopartarak bütün hayatımı oğluma verdim. 25 Mart 2017 yılında oğlum 5 yaşına girdi. Ben bu sergideki tüm çalışmalarımı oğlumdan esinlenerek yaptım.

5 yaşımdan itibaren Türk Sanat Müziği aşığı bir sanatçıyım ve Türkçe sözlü olarak binlerce şarkı bilirim ama bugüne kadar hiç söylemedim, ancak oğlumun doğumunun altıncı ayından sonra artık şarkıları da söylemeye başladım. Yani oğlum doğduktan sonra yaşamımdaki bütün mutlu mutsuz günlerimi sağlık sorunlarımdan dolayı çektiğim acıların tümünden vazgeçtim. Çünkü oğlumun sevgisi hepsinden üstün geldi. İlham kaynağım oğlum Hayri Ozan Çırak, hayatımın anlamıdır, 'Asıl Olan Sevmektir'… Hepimize yeter bu sevgi” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu