SEYHAN

Seyhan Belediyesi’nden 42 milyon liralık yatırım

KILIÇDAROĞLU: HUZUR İÇERİSİNDEYİM

“Meydanlarda verdiğimiz sözün arkasında olduğumuzu Zeydan Karalar gösterdi” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu yüzden huzur içerisinde olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu,“Bu memleketten huzur olsun, barış olsun dedik. Dünyanın en güzel memleketinde yaşıyoruz. Bu güzel ülkede hep beraber barış içerisinde, huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Ve bunun mücadelesini veriyoruz.  Biz iktidar olursak sözüm söz asgari ücret bin 500 lira olacak dedik. Vatandaşımız takdir etmedi. Dedi ki; ‘bekleyin bunların sözleri var önce bu sözlerini yerine getirsinler’ Biz nerede CHP’li bir belediye var ise orada asgari ücret bin 500 lira oldu. Şimdi asgari ücretin üstünde… Yine sözüm vardı bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, hiçbir ailenin geliri 600 liradan aşağı olmasın. Aile sigortası olsun, her evde huzur olsun, her evin aşı her evin işi olsun. Bütün belediyelerimiz sırayla uyguluyorlar Şimdi Zeydan Başkanımız başladı burada hiçbir ailenin geliri 600 liranın altında olmayacak. Meydanlarda verdiğimiz sözün arkasında olduğumuzu Zeydan başkan gösterdi. Bu güzden huzur içerisindeyim. Diyorlardı ki ya parayı neredene bulacaksın? Kul hakkı yemezsen, para var arkadaşlar. Türkiye zengin bir ülkedir. Siyasetçi cebini değil, vatandaşı düşünür ise parası vardır. Her türlü imkânımız vardır” şeklinde konuştu.

 

BORÇLU BELEDİYEDEN YATIRIM YAPABİLEN BİR BELEDEYEYE

Yapılan yatırımımlar ile ilgili bilgi veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Borçlu aldıkları belediyede hiçbir ek kaynak yaratmadan borçların tamamını ödeyip hizmet yaptıklarını belirtti. Başkan Zeydan Karalar, “Bugün burada birkaç hayırlı iş yapıyoruz. Mahalle merkezi değil şehir merkezi açıyoruz. Düğün salonları pahalı, çok daha ucuza burarda düğün yapacaksınız. Peygamberimizin emrettiği gibi komşunuz aç yatarken siz tok yatamayız dediğinden dolayı kimse aç yatmasın diye aşevi açıyoruz. Şehit Fatih Yeniay kardeşimizin ismini verdik mahalleye… Genel Başkanımızın hayalindeki projeyi gerçekleştirdik. Hiç kimse yatağa aç girmesin diye aile sigortası projesi sunduk. Bugün bin 500 aileye Seyhan halk kart dağıtacağız. Şakirpaşa, Ova, Onur, Uçak mahalle ortasında 10 bin metre kare alanda mega spor tesisi açacağız.  2 kreş 2 taziye evi açıyoruz. Ve yaptığımız binaların tamamında yeşil enerji kullanıyoruz. Kendi enerjisini kendi üretiyor. 20 bin kişinin çalıştığı yeni sanayide ara elaman ihtiyacını karşılayacak yer verdik ciddi bir eksiği giderecek” ifadelerine yer verdi

 

SEYHAN HALK KART İLE 1500 AİLEYE DÜZENLİ YARDIM

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı toplu açılış ve temel atma töreninde Seyhan Halk Kart’ın tanıtımı ve dağıtımı gerçekleştirdi. Maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 1500 aileye “Seyhan Halk Kart” verildi. İhtiyaç sahibi aileler böylelikle her seferinde belediyeye veya herhangi bir yere başvuru yapmadan düzenli gıda ve giyim yardımlarından yaralanabilecek. Uygulamada aylık geliri 600 Türk Lirası altında olan aileler yararlanabilecek.

 

BEY VE BARBAROS MAHALLERİ MAHALLE MERKEZİ

Açılışı yapılan tesislerden olan ve Adana’da ilk defa uygulaması yapılacak olan yerlerden ilki mahalle merkezi oldu. Bey ve Barbaros mahallerine hizmet verecek olan mahalle merkezinde düğün salonu, aşevi, gençlik merkezi, meslek edindirme kursları ile ASKİ tahsilat ve abone merkezi bulunuyor.   Mahalle merkezi 2 bin 300 metrekare alan üzerine kurulu durumda.

 

ADANA’NIN EN KAPSAMLI SPOR KOMPLEKSİ

Adana’nın en kapsamlı spor kompleksini ilçesine kazandıran Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Şakirpaşa Mahallesi’nde yaptırdığı tesis 10 bin metre kare alan üzerine kurulu.  200 bin kişinin yaşadığı 4 mahallenin tam ortasında bulunan tesiste 2 bin metrekare kapalı alan bulunuyor. Şakirpaşa Spor Kompleksi’nde spor salonunun yanında, tenis kortu, suni çim futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, kaykay pisti, uzun atlama havuzu, 375 metre uzunluğunda tartan kauçuk atletizm ve yürüyüş parkuru ile gençlerin spor sonrası dinlenmeleri için 250 metrekare kapalı alan içerisinde kapsamlı bir kütüphanenin olduğu bir kafeterya bulunuyor.

 

ENGELLİ SPOR MERKEZİ ATMA TÖRENİ

Sosyal belediyecilik ile ilgili olarak 3 yılda sayasız birçok projeyi hayata geçiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kısa adı GENÇMER olan Engelli Spor Merkezi’nin de temelini attı. Engelli Spor Merkezinde; paralimpik spor akademisi, spor okulu, fizik tedavi merkezi, kültür sanat atölyeleri, etüt merkezi bulunmakla birlikte, bireysel gelişim desteği, mesleki eğim, aile eğimi gönüllülük programı ve farkındalık ligleri üzerine çalışmalar ve eğitimler verilecek.

 

TELLİDERE VE GÜRSELPAŞA KREŞLERİ

Ülkenin önemli sorunlarından biride okul öncesi eğitim ve çalışan annelerin çocuklarını güvenilir bir yere bırakma sıkıntısıdır. Bu soruna eğilen Başkan Zeydan Karalar, ilçesine 2 kreşi aynı anda açtı. Gürselpaşa ve Tellidere kreşleri açılışı yapılan yerlerden…

 

YENİ ŞANTİYE KOMPLEKSİ

70 bin metre kare üzerine kurulacak olan yeni belediye merkez şantiyesin de temeli atıldı. Şantiye içerisinde günlük bin 600 ton asfalt üretebilen yeni bir asfalt plenti de bulunuyor.  Bu plentle birlikte Seyhan Belediyesi 2. asfalt şantiyesine ve günlük 2 bin 600 ton asfalt üretme kapasitesine sahip olacak. Hatırlanacağı üzere Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar göreve geldiğinde asfalt şantiyesindeki asfalt hırsızlığını ihbar ederek gündeme gelmişti.

 

UYGULAMA MERKEZİ

Uygulama merkezi ile birlikte Adana’da istihdama katkı sağlanması amaçlanıyor.

Makine Mühendislerdi Odası Adana Şubesi ile birlikte hayata geçirilen projede kalifiye elaman yetiştirilecek. Özellikle sanayi alanında ihtiyaç duyulan ve işverenin bedelli olarak eğitmek durumunda kaldığı elemanların eğitimi sağlanacak.

 

TAZİYE EVLERİ VE MUHTARLIK BİNALARI

Adana’ya yeni taziye evleri ve muhtarlık binaları kazandıran Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 10’nuncu taziye evini açtı. Geniş bir alanda yapılan binaların en büyük özelliği ise enerjisini güneşten alıyor alması. Yani yeşil enerji ile çalışıyor.

 

ÇOK AMAÇLI HİZMET BİNASI

Meydan Mahallesi’nde 6 katlı çok amaçlı hizmet binasının açılışıda gerçekleşti. Belediye tarafından kamulaştırması yapılan binada; Ağız ve diş sağlığı merkezi, fitness merkezi, Kadınlar için meslek edindirme merkezi, inovasyon merkezi ve gençlik merkezi bulunuyor.

 

42 MİLYON LİRALIK YATIRIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılışını gerçekleştirip temelini atacağı tesislerin toplam yatırım bedeli 42 milyon 440 bin lira…

Başa dön tuşu