SEYHAN

Seyhan, ilçenin 4 yanında sıcak yemek dağıtacak

Seyhan Belediyesi’nin COVİD-19 salgını önlemleri çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 üstü yaş almışlar, kronik hastalığı bulunanlarla ihtiyaç sahiplerine Vefa Sosyal Destek Grubu çerçevesinde gerçekleştirdiği ve günde yaklaşık 2 bin kişiye ulaşan sıcak yemek desteği “Normalleşme” süreci çerçevesinde 31 Mayıs tarihinde sona ermişti. Seyhan Belediyesi, Haziran ayıyla başlayan Normalleşme süreciyle birlikte sıcak yemek hizmetini “Aşevi” olarak sürdürmeye başladı.

SEYHAN VEFADA HIZ KESMEDİ

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın titizlikle takip ettiği “Aşevi” uygulamasının birinci etabı Bey Mahallesi Şehit Fatih Yeniay Aşevi’nde 1 Haziran itibariyle başladı. Barbaros, Akkapı, Mıdık Mahallelerinin kesiştiği ortak noktada bulunan Bey Mahallesi Şehit Fatih Yeniay Aşevinde her gün en az 3 yemek çeşidi, ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşa sunuluyor. Her gün 17:00-19:00 saatleri arasında aşevine gelen vatandaş, isterse hijyenik ortamda yemeğini yiyebiliyor. Seyhan Belediyesi’nin kendi personeli ve imkanlarıyla hijyen kurallarına tam olarak uyulan mutfakta Gıda Mühendisi kontrolünde üretilen lezzetli yemekler ihtiyaç sahibi vatandaşlarca büyük ilgi görüyor.

AŞEVİ VE SICAK YEMEK HİZMETİ SEYHAN’IN 4 YANINDA

Bey Mahallesi Şehit Fatih Yeniay Aşevinin hizmete girmesinin ardından Seyhan Belediyesi ilk etapta ilçenin 4 yanında aşevi kuracak. Kuzey ve Güney Seyhan’da birkaç mahallenin ortak noktasında kurulacak aşevlerinde Pandemi dönemi çalışmalarında olduğu gibi ilk etapta 2 bin kişiye sıcak yemek imkanı sunulması planlanıyor. Seyhan Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğünce kurulan özel “Sosyal Hizmet Ekibi”, Vefa Sosyal Destek Grubunun daha önceki “İlçe Verileri”ni de değerlendirerek gerçek ihtiyaç sahiplerini belirliyor. Kısa süre içinde belirlenecek ihtiyaç sahibi yoksul birey sayısına göre planlama yapılarak “Sıcak Yemek” desteği artırılacak.

BAŞKAN AKAY MUTFAĞI VE AŞEVİNİ DENETLEDİ

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, yoksul bireylere “Sıcak Yemek” desteğinin başlamasıyla hem yemek üretilen mutfağı hem de yemek dağıtımı yapılan Aşevini denetledi. Hijyenden, yemek sunumuna kadar her detayı takip eden Başkan Akay, ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Akay, “ Vefa grubunun çalışması bitince yoksul vatandaşımıza sıcak yemek ulaştırmak için aşevlerimizi devreye soktuk. Şu anda ince eleyip sık dokuyarak gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleme sürecimiz sürüyor. Amacımız kimsenin aç ve açıkta kalmamasıdır. İhtiyaca göre yapacağımız planlamayla aşevlerini açacağız.  Hedef üreten, ürettiğini hakça bölüşen bir toplum olmalı. Umarız o günler gelir ve hiçbir belediye vatandaşına temel ihtiyacı olan yemeği vermek zorunda kalmaz.” diye konuştu. 

Başa dön tuşu