ÇUKUROVA

SONER ÇETİN’DEN ADANA’YA YİNE BİR İLK

Adanalıların Adanalı sanatçı Ferman Toprak’ın şarkılarıyla coştuğu açılışta konuşan Başkan Çetin, “Yılın 12 ayı, ayın 30 günü, 365 gün sizlerle birlikteyiz. Ve görüyoruz ki halk belediye başkanına hasretmiş. İnanılmaz bir ilgi var. Vatandaş sabahın 6’sında da belediye başkanını görmek istiyor. Biz saydam, şeffaf, katılımcı, hesap verilebilir, çoğulcu belediyecilik anlayışımızın gereğini yapıyoruz. 5 yıl boyunca bize verdiğiniz görevin hakkını vermeye çalışıyoruz” dedi.

 

ÇUKUROVA’YA GASTRONOMİ PAZARI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Gastronomi Pazarının açılışını yaptı. Adana’da ilkleri gerçekleştiren ve İlklerin Başkanı olarak anılan Başkan Çetin, Mahfesığmaz Muhtarlığı arkasında kurulan Gastronomi Pazarının açılışını coşkulu bir kalabalıkla gerçekleştirdi. Açılışa CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, Çukurova Gençlik Kolları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK’lar, yöre derneklerinin temsilcileri ve bürokratlar katıldı.  Açılışta konuşan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Gastronomi Pazarını Adana’ya kazandırdığı için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ederek; “Çukurova, toprağı bereket fışkıran ovasıyla lezzetin başkentidir. Bu sosyal ihtiyaçları halka sunan ve Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Çukurova Belediyesini ve Başkanımız Soner Çetin’i kutluyorum” dedi. 

 

ÇETİN’E HALKTAN YOĞUN İLGİ

Açılışta halkın yoğun sevgisi, tezahüratlarıyla karşılanan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bugün Adana’da ve Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Gastronomi Pazarı bu kentin bir ihtiyacıydı. 6-7-8 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Lezzet Festivaline Çukurova Belediyesi olarak destek verdik. Lezzet Festivali ekibi, o zaman yapım aşamasında olan pazarımıza gelerek incelemelerde bulundular ve çok beğendiler. Gelecek sene festivalde Gastronomi Pazarını da kullanmak istediklerini ifade ettiler. Mideye hitap eden ne varsa bu pazarda. Herşey sizler için. Bizler 7/24 sizler için görevdeyiz. Bu projeye emek veren herkese teşekkür ediyor, pazarın Adana’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

“HALK SABAH 6’DA DA BELEDİYE BAŞKANINI GÖRMEK İSTİYOR”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Şu gördüğümüz tablo, sizlerin gözlerindeki sevgi pırıltılarını görmek herşeye değer. Bütün emeklerimiz helal olsun” diye devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: Adana’da ve Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Biz sizlere söz verdik. ‘Vücudumuzdaki her su damlasını ter olarak akıtacağız, sizlerle el ele omuz omuza olacağız’ dedik. Yılın 12 ayı, ayın 30 günü, 365 gün sizlerle birlikteyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana her cuma saat 14.00’te Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezinde Halk Günü düzenliyor, sizlere faaliyet raporu sunuyor, istek şikayet ve önerilerinizi dinliyoruz. Bu da yetmiyor. Halk gününe katılamayan vatandaşlarımız için haftanın 2 günü sabah saat 06.00’da mahalle toplantıları düzenliyor, mesai için yollara düşen, spora giden vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Ve görüyoruz ki halk belediye başkanına hasretmiş. İnanılmaz bir ilgi var. Vatandaş sabahın 6’sında da belediye başkanını görmek istiyor. Saydam , şeffaf, katılımcı, hesap verebilir, çoğulcu belediyecilik anlayışımızın gereğini yapıyoruz. 5 yıl boyunca bize verdiğiniz görevin hakkını vermeye çalışıyoruz. Açılışın ardından Adanalılar, Adanalı sanatçı Ferman Toprak’ın şarkıları ile coşkulu anlar yaşadı.

Başa dön tuşu