ÇUKUROVA

Soner Çetin yağmur çamur dinleniyor

Çukurova Belediyesi ekiplerinin vatandaşların mağdur olamaması için çalışma yürüttüğünü kaydeden Başkan Soner Çetin, “Adana son 80 yılın en yüksek yağışını aldı. Ancak sevinerek görüyorum ki Çukurova bu olumsuzluktan etkilenmedi” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, yağmur çamur dinlemeden mahalleleri geziyor ve aşırı yağışlardan vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için belediye ekiplerinin yaptığı çalışmaları denetliyor.

Sağanak yağışın tüm şiddetiyle devam ettiği sabah saatlerinde Yurt Mahallesi Muhtarı Arif Çetin ve Toros Mahallesi Muhtarı Sibel Polat’ı ziyaret eden Başkan Soner Çetin son durumla ilgili bilgi aldı. Gezdiği mahallelerde esnaf ve vatandaşlarla görüşen Başkan Soner Çetin, Çukurova’da aşırı yağışlardan kaynaklanan herhangi bir mağduriyetin yaşanmadığını öğrenince mutluluğunu ifade etti.

YAĞMUR DEĞİL AFET

Başkan Soner Çetin, “Adana 3 gündür aşırı yağış alıyor. Metrekareye 250 kg’dan fazla yağış düştüğü belirtiliyor. Bu durum son 80 yılın en fazla yağış miktarı. Daha önce meteorolojiden yağmurun geleceğini haber aldığımız için hemen önlemlerimizi aldık. Oluşturduğumuz ekipler ilk etapta rögar kapaklarını ve ızgaraları temizleyerek yağmur suyunun cadde ve sokaklarda birikmesini önledi. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışıyor ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için çalışıyor. Çok şükür Çukurova’da aşırı yağışlardan kaynaklanan bir sorun yaşanmadı” dedi.

Çukurovalıların mağdur olmaması için tüm önlemleri aldıklarını ve oluşturulan kriz masası ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Soner Çetin, “Valilik ve diğer belediyelerle de iletişim halindeyiz. Ayrıca mahallelerimizi gezerek vatandaşlarımızın durumunu yerinde görüyoruz. Çukurova’da herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Bu da bizi mutlu etti” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu