SİYASET

SÖZ VAR, DESTEK YOK

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşarak kangren haline gelen ancak bir türlü çözüm üretilmeyen sorunları gündeme getirdi. 
 
İktidar tarafından söz verilmesine karşın çözüm için herhangi olumlu bir adım atılmamasına tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, kadro bekleyen kamudaki 4/B'li çalışanlar, ataması yapılmayan işsiz öğretmen ve mühendisler, emeklilikte yaşa takılan yurttaşlar için çözüm istedi.
 
"SÖZ VAR, DESTEK YOK"
 
Mithat Sancar yönetimindeki TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan ve 4/B'li olarak nitelendirilen 300 bin insana verilen kadro sözü yerine getirilmiyor. TBMM'de geçen dönemde de çok sayıda milletvekili, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için kanun teklifi vermişti ama çoğunluğu elinde bulunduran AKP ve ortağı MHP, bu teklife bir türlü destek vermedi" dedi. 
 
ATAMALARI SORDU
 
Sözleşmeli personellerin kadroya geçmek için hala umutla beklediğine dikkat çeken Ayhan Barut, "2011 seçimlerinde 4/B'lilere kadro verilmişken o tarihten bu yana işe alınan sözleşmeli personele neden kadro verilmiyor? Bir türlü göz önüne alınmayan milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlara, atanamayan öğretmenlerimize, veteriner hekimlere, gıda, ziraat, orman, su ürünleri, peyzaj, jeoloji ve diğer mühendis ve şehir plancılarına, radyoloji uzmanlarına, emekliliğe zorlanan uzman çavuşlara, taşeron çalışanlarına, 4/B'lilere ve işsiz insanlarımıza ne zaman çözüm üreteceksiniz? Bu konuda bir girişiminiz olacak mı?" diye konuştu.

Başa dön tuşu