BÜYÜKŞEHİR

Sözlü’nün Ulaşım Hamlesi Tam Gaz!

 Kenti adeta dev bir şantiyeye dönüştüren Adana Büyükşehir Belediyesi, 6 kilometrelik Alparslan Türkeş Bulvarı’nda kesintisiz trafik akışını sağladı, Ege Bağatur Bulvarı’na yeni çehre kazandırdı, Girne Köprüsü Müze Kavşağı girişini 3 şeritli yola dönüştürdü, Kozan’da 8 kollu akıllı kavşağı hizmete açtı. 4 yılda 2 bin 450 kilometre yol, 102 köprü ve menfez, bin 403 kilometre içme suyu şebekesi, 560 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını kente kazandıran Başkan Sözlü, 2018’in ilk 5 ayında 137 kilometrelik yolu yenileyerek hemşehrilerinin ulaşım standardını yükseltti.  

 

ALPARSLAN TÜRKEŞ’TE KIRMIZI IŞIK TARİHE KARIŞTI
 

Mega projelerle Adana’nın geleceğine yön veren Başkan Sözlü, kent merkezinde kuzey-güney yönünde ulaşım veren Alparslan Türkeş Bulvarı’nda kesintisiz trafik akışı sağladı. 6 kilometrelik bulvarda her iki yönde de kırmızı ışıkta beklemeyi tarihe gömen Başkan Sözlü’nün bu hizmeti hemşehrilerine bayram hediyesi oldu. 
 

MÜZE KAVŞAĞI’NDA TIKANIKLIK ARTIK YOK
 

D-400’de trafiği rahatlatacak ikinci kritik hamlesi olan Girne Köprüsü’nü genişletme projesini uygulamaya koyan Başkan Sözlü, Müze Kavşağı’ndaki tıkanıklığa da bir çırpıda son verdi.  Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Girne Köprüsü ile Müze Kavşağı arasındaki 6 metrelik yolu 11.5 metre genişliğindeki 3 şeritli yola dönüştürdü. Fuzuli Caddesi’ne fasılalı serbest geçiş veren düzenlemeyle sürücüler rahat bir nefes aldı. 
 

EGE BAĞATUR’DA İLK ETAP TAMAM
 

Başkan Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi’ndeki büyük ölçekli kamu yatırımlarına ulaşım veren Ege Bağatur Bulvarı’nın yenileme projesinde ise ilk etabı tamamladı. Mithat Özsan Bulvarı ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na bağlantısı olan, doğrudan yeni Adliye Sarayı ve Numune Hastanesi’ne erişim veren Ege Bağatur, peyzaj sanatlarıyla yoğrulan yeşil alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme ve aktivite alanları, bisiklet yolu ve koşu parkuruyla dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi, ikinci etap çalışmaları kapsamında Ege Bağatur’un güney hattını Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayacak elips kavşak çalışmasına geçti. 
 

KOZAN’A KURTULUŞ HEDİYESİ 8 KOLLU AKILLI KAVŞAK
 

Başkan Sözlü, Kozan kent merkezinde taşıt ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla uygulamaya koyduğu projelerden Kozan Kavşağı’nın açılışını da ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümünde gerçekleştirdi. 8 kollu akıllı kavşak, 4 şeritli yol, süs havuzları ve rekreasyon düzenlemeleriyle ortaya çıkan dev kavşak, Atatürk heykeliyle taçlandı. Başkan Sözlü, oluşturduğu meydana ‘Atatürk Meydanı’ ismini verdi. 
 

SON 5 AYDA 137 KİLOMETRE YOL YAPTI
 

4 yıllık hizmet maratonunda 2 bin 450 kilometre yol, 102 köprü ve menfez, bin 403 kilometre içme suyu şebekesi, 560 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını kente kazandıran Başkan Sözlü, asfalt seferberliğinde tempo yükseltip, 2018’in ilk 5 ayında 137 kilometrelik yolu yeniledi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, toplam uzunluğu 42 kilometreyi bulan 47 bulvarı 69 bin ton sıcakla kapladı. Aynı süreçte 23 köye ulaşım veren 61 kilometrelik yol, sahti kaplamayla yenilendi. 67 güzergahtaki yapılan büyük onarımlarda  34 kilometre boyunca 30 bin ton sıcak asfalt kullanıldı.   

 

Başa dön tuşu