GENEL

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gülşah Görür, Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Funda Adamhasan ve Av. Ali Mert Karakılçık, Komisyon üyeleri Av. Deniz Gökçe Kavaklı, Av. Zeynep Baykam ve Stajyer Av. Eray Balcı ile birlikte Adana Cumhuriyet Savcılığı Suçüstü Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyuları;

Adana’da Adliyenin arkasında bir sokak köpeğine kasıtlı olarak çarpan Jandarma aracı hakkında,

Konya’da ayakları bağlı halde ölü bulunan 7 köpekle ilgili olay hakkında,

İzmir de bir eşeğin sahibinin köyün gençlerine pazarlayıp tecavüz ettirdiği hatta daha rahat tecavüz edilsin diye kuyruğunu kestiği vaka hakkında,

Ankara Keçiören Bağlum’da yoğun şekilde “halen” devam eden zehirlemeler hakkında,

Elazığ Keban Belediyesinin usulsuz köpek toplanması hakkında (sahipsiz hayvana kötü muamelenin yanında görevlilerin görevi kötüye kullanması suçu ile beraber)

Iğdır Karakoyunlu Belediyesi usulsuz köpek toplama ve itlafı hakkında (sahipsiz hayvana kötü muamelenin yanında görevlilerinin görevi kötüye kullanması suçu ile beraber) yapıldı.

Baro Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gülşah Görür, hayvanlara yapılan insanlık dışı işkence ve eziyetlerin durdurulması için TCK kapsamında koruyucu önlemler alınması ve en önemlisi bu tarz eylemlerin suç olarak değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun "Yasaklar" başlıklı 14. maddesinde; hayvanlara ilişkin yasak fiillerin hükme bağlandığını, Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesi'nde ise bu hususta; bütün hayvanların yaşam önünde eşit olduğunu hatırlattı.

Av. Görür "Olayların araştırılarak diğer sahipsiz sokak hayvanlarına da eziyetin ve öldürülmesinin önlenmesi, bu hayvanların can güvenliğinin sağlanması amacıyla şüpheliler hakkında gerekli işlemlerin yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasını istiyoruz" dedi.

Başa dön tuşu