GENEL

Taşerona Daimi İşçi Kadrosu

Alemdar açıklamasında şunları söyledi:

 

“Taşeron sistemi uzun yıllardır ülkemiz ve çalışma hayatı açısından kanayan bir yara haline gelmişti. Ülkemizde sendikalaşmanın gelişmesini engelleyen, işçilerin düşük ücret politikalarıyla, her türlü güvenceden yoksun bir şekilde çalıştırılmalarına neden olan bu sisteme karşı, yıllardır büyük bir mücadele veriyoruz.

 

Bugün yapılan açıklamayla, gelinen noktada, kamu işyerlerinde taşeron işçisi olarak çalışan işçilerin, kamu işçisi olarak istihdam edileceklerinin açıklanması, bizim için mutluluk vericidir.

 

Bir kez daha gördük ki, bu ülkede çalışanlar lehine kazanılmış ne kadar hak varsa, arkasında TÜRK-İŞ’in gücü ve etkisi vardır. Taşeron konusu, TÜRK-İŞ tarafından her platformda dile getirilmiş, her fırsatta bu konuda girişimlerde bulunulmuştur. Nitekim taşeron işçilerinin sendikalaşmasının ve toplu sözleşme düzenine geçmesinin önü de TÜRK-İŞ ve Koop-İş’in çabaları sonucu gerçekleşmiştir.

 

Bugün kamuoyuna açıklanan bu kararla, artık kamudaki tüm taşeron işçiler, kamu işçilerinin sahip oldukları haklardan yararlanacaklar, 52 günlük ilave tediye hakkınnı alacaklar, güvenceli istihdam olanaklarına kavuşacaklardır. Ancak mücadelemiz bununla sınırlı kalmayacak, TÜRK-İŞ ve Koop-İş, bu kararın ardından yapılacak tüm yasal düzenlemelerin takipçisi olacaktır. Gelişmeler üyelerimize duyurulacaktır.

 

Taşeron düzenlemesiyle birlikte yaşanan bir diğer gelişme de, kamuda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerle ilgili olmuştur. Alınan kararla, bu geçici işçilerin çalışma sürelerinin de 9 ay 29 güne çıkarılacağı açıklanmıştır.

 

Taşeron ve geçici işçilerle ilgili olarak alınan bu önemli kararların, ülkemize, çalışma hayatına ve bu arkadaşlarımıza hayırlar getirmesini, uzun yıllardır bugünü bekleyen taşeron ve geçici işçi kardeşlerimizin aileleriyle birlikte huzurlu ve sağlıklı günler geçirmelerini diliyorum.

 

Bu kararın alınmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, başta Sayın Çalışma Bakanımız olmak üzere tüm Bakanlar Kuruluna, TÜRK-İŞ’imizin Sayın Genel Başkanı, Yönetim Kurulu ve emeği geçen tüm sendika başkanlarına, ülkemizde taşeron sistemini ortadan kaldıran bu düzenlemenin hayata geçirilmesinde verdikleri katkı nedeniyle, şahsım ve Koop-İş Sendikası topluluğu adına teşekkür ediyorum.”

 

Başa dön tuşu