SİYASET

TAŞERONDA KALANLARA KADRO VERİN

Seçimden önce tüm taşeronda kalan işçilere kadro sözü veren AKP’nin, taşeron olarak çalışan işçilerin yarısına kadro vermeyerek bu çalışanlara büyük haksızlık yapıldığını ifade etti.

“BİNLERCE TAŞERON İŞÇİYE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILDI”

696 sayılı KHK ile yapılan düzenlemede söz verildiği halde binlerce kişinin mağdur kaldığını ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Seçimden önce AKP, tüm taşeronda çalışan işçilere kadro sözü vermişti.1 milyon 200 bin kişiye kadro sözü verildi ancak açıklanan rakamın yarısı bu düzenlemeden yararlanabildi.

“DOLAYLI TAŞERON UYGULAMASI MAĞDUR ETTİ..”

Çeşitli Bakanlıklara yönelttiği soru önergeleri neticesinde, Bakanların da binlerce kişinin taşeron işçi olarak çalıştığını itiraf ettiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Belediye işçileri belediye kadrosuna alınmadı, şirket kadrosuna alındı. Dolaylı taşeron uygulaması geldi, ayrıca iki yıla yakın bir süre hak almaları düzenleme ile engellendi. Bakanlara kadro verilmeyen taşeron çalışanları sordum. Sağlık Bakanlığında; hastane bilgi işlem çalışanları, görüntüleme merkezi çalışanları, sosyal tesis çalışanları kadro alamadı. Kamuda bürokratları taşıyan taşeron şoförler kadro alamadı, kiralık araç şoförlerine kadro verilmedi, çoğu da işsiz kaldı. Ulaştırma Bakanlığında, Demiryollarında, Karayollarında, PTT’de çalışanlara kadro verilmedi. Tarım ve Orman Bakanlığında; Milli Park ve DSİ çalışanları, orman çalışanları taşeronda kaldı” ifadelerini kullandı.

“KİT BİLMECESİ SÜRÜYOR..”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KİT’lerde çalışan taşeron işçiler konusunda Cumhurbaşkanının yayınladığı genelgeyi hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı genelgesine rağmen KİT’lerde hala binlerce işçinin taşeron olarak çalıştığı Bakanların tarafıma verdiği yanıtlarla açığa çıktı. KİT’lerde çalışan taşeron işçiler kadro bekliyor. BİT işçilerinin ise kadro beklentisi ve hak kayıplarının giderilmesi isteniyor” şeklinde konuştu.

GÜRER: “İŞÇİYE EMEKÇİYE BİR İYİLİK YAPIN, TAŞERONDA KALANLARA KADRO VERİN..”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu kürsüsünden, aleyhte yaptığı konuşmada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına dönerek 24 yıl önce temeli atılan ve hala bir çivi çakılmayan Niğde Havaalanını hatırlatarak, “Ulaştırma Bakanına sesleniyorum: Sayın Bakan, "Niğde'ye havaalanı yapacağız." demişti eski Sayın Başbakanımız, onu yapmadınız. Ama sizden bir isteğim var: Demiryolunda, Karayolunda, PTT'de, kamuda kiralık araç şoförleri hâlâ taşeronda kaldı; onlara bir kadro verdirin, iyilik yapmış olun işçiye, emekçiye” dedi.

 

Başa dön tuşu