GENEL

TBB, BAROLAR, MESLEK BİRLİKLERİ ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ KALMALIDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Baro Tesislerine gelişinde Baro Başkanı Av. Veli Küçük tarafından karşılandı. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, bugün Türkiye'nin en önemli ihtiyacının hukuk devleti ve demokrasi olduğunu ifade etti.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Türkiye bugün hukuk devleti olma niteliğini kaybetmiştir ve kaybetmesinin nedeni de 15 Temmuz’dan sonra başlayan süreçte OHAL, ona bağlı olarak çıkarılan KHK’ler ve KHK’lerin Anayasal denetimini yapmak yetkisi geçmiş yıllar uygulamasının aksine kullanmayan Anayasa Mahkemesinin kararlarıdır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, demokratik kitle örgütleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri, meslek kuruluşlarına dönük sistematik saldırının bütün yetkileri tek elde toplamak isteyen bir anlayışın ürünü olduğunu savundu.

Türkiye'de adaletin, ekmek gibi, su gibi hava gibi gerekli olduğunu belirterek mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Demokrasiyi ortadan kaldıran rejimler de, kaldıranlar da sonradan bunun zararını görmüşlerdir. Anlamsız isim tartışmasıyla başlayan bu sürecin, bu kuruluşların etkin olarak faaliyet göstermesini yok etmeyi amaçladığı ortaya çıktı. Türkiye Barolar Birliği'nin adındaki Türkiye isminden rahatsızlığın ifade edilmesi anlaşılabilir bir şey değildir. Türk veya Türkiye adı, milletimizin ismini verme hakkıdır ve tek bir kişinin ihtiyarında değildir. Kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin pozisyonunu, duruşunu, örgütlenmesini anayasal güvence altına almıştır. Bunu yok sayıp düzenleme yapamazsınız. Bütün meslek örgütlerine yönelik yukarıdan dizayn etme anlayışını kabul etmiyoruz. “ dedi.

Ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve çok sayıda kişi de yer aldı.

Başa dön tuşu