ÜNİVERSİTE

TEV Yönetiminden Rektör Prof Dr. Kibar’a Ziyaret

Ziyarette TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’ya Yönetim Kurulu Başkanvekili Adnan Adil İğnebekçili, Genel Müdür Yıldız Günay, Genel Müdür Yardımcısı Şenol Özdemir ve Adana Şube Başkanı Ayşegül Gökçe eşlik etti.

 

TEV’den Adana ve Bölgesinde 30 Bin Öğrenciye Burs İmkânı…

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı Türk Eğitim Vakfı’nın 12 Şube, 3 kız öğrenci yurdu ve Genel Müdürlüğü'yle birlikte bünyesinde yaklaşık 130 çalışanı istihdam ettiğini belirterek 50 yılda 220 bin öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Bunun yanı sıra doğal afet ve deprem gibi durumlara maruz kalan kesimlerdeki çocuklara da ulaştıklarını söyleyen TEV Başkanı Yırcalı, 2.000 öğrenciye ise yurt dışında burs imkânı sağladıklarını ifade etti. Yırcalı, kuruluşlarından bu yana Adana ve bölgesindeki 30 bin öğrenciye, Adana özelinde ise 8 Bin öğrenciye burs imkânı sağladıklarını belirterek, Çukurova Üniversitesi’nde ise bu yıl 100 dolayında öğrenciye burs verdiklerini ifade etti.

 

Prof. Dr. Kibar: “Öğrencilerin Temel İhtiyaçlarından Biri de Barınma.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise 20 bin dekar alan üzerine kurulu olan Çukurova Üniversitesi’nin 18 Fakülte, 4 Enstitü, 4 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu ve 1 devlet konservatuvarıyla eğitim öğretim hayatını sürdürdüğünü söyledi.

56 bin öğrencilerinin olduğunu ve öğrencilerin temel ihtiyaçlarından birinin barınma olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Kibar, Çukurova Üniversitesi’nde Adana şehir merkezinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 3.810’u kız, 2.648’i erkek olmak üzere toplam 6.458 yatak kapasiteli yurtların yer aldığını ifade etti.

 

“3 Bin 700 Kişilik Yurt Yapımıyla Barınma Konusuna Çözüm Sunacağız.”

Göreve geldiği günden itibaren yurt yapımı konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, mevcutta bulunan Yurt Kur yurtlarına ek olarak 31.072,32 m2 alanda 3 bin 700 kişilik yurt yapımı için ihale süreçlerinin başladığını,  bu yurt yapımının kısa sürede tamamlanmasıyla öğrencilerin barınma sorununun da ortadan kalkacağını ifade etti.

Ziyaret, günün anısına Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a plaket takdimiyle sona erdi.

Başa dön tuşu