SANAT

Türk dünyası ressamları Adana’yı resmedecek

EŞSİZ KOLEKSİYON 75. YIL SANAT GALERİSİ’NDE OLUŞACAK
Küratörlüğünü  Prof.Dr. Birsen Çeken ve Doç. Dr. Gültekin Akengin’in yürüttüğü 2. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’na Arnavutluk, Azerbaycan, Başkordistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çuvaşistan, Dağıstan, Hırvatistan, Gagauz Yeri, Gürcistan, Irak, İran, Kabartay Balkar, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan,  Moğolistan, Nahçıvan, Nog’ay, Osetya, Özbekistan, Rusya, Sırbistan,  Tataristan, Türkiye, Türkmenistan, Ural, Uygur Özerk Bölgesi,  Yakutistan ve  Yunanistan’dan 93 ressam katılacak.  2.Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nın ev sahibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel değerlerini çeşitli tekniklerle resmedecek sanatçılarla 22 Ocak günü saat 10.00’da 75. Yıl Sanat Galerisi’nde buluşarak, sanat çalıştayını başlatacak. Törene Adana Kent Konseyi bileşenleri, sivil toplum örgütleri ve derneklerin temsilcilerinin yanı sıra sanatsever vatandaşlar da katılacak. 

 

 

ÇALIŞTAY, MÜZİK DİNLETİLERİ VE PANELLERLE RENKLENECEK
Açılış seremonisinin ardından konuk ressamlar geziler yapıp, Adana’yı çıplak gözle tanıma fırsatı bulacak. Usta ressamlar, daha sonra 75. Yıl Sanat Galerisi’nde tuval karşısına geçip, Adana’yı anlatan somut ve soyut resimlerini yapmaya başlayacak. 10 gün sürecek etkinlikte ressamlar eserlerini ortaya çıkarırken, canlı müzik dinletileri de sunulacak. Çalıştay kapsamında yapılacak üç ayrı panelde Türk dünyası ressamları, Adanalı ressamlar ve sanatseverlere bir araya gelip, düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşacak. 
93 ressamın Adana temalı somut ve soyut tabloları, 31 Ocak akşamı saat 18.00’da düzenlenecek törenle izlenime sunulacak. Türk dünyası ressamlarının oluşturacağı eşsiz Adana resim koleksiyonu sergisi bir hafta açık kalacak.

Başa dön tuşu