ÇUKUROVA

TÜRK KADINI ATATÜRK’E ÇOK ŞEY BORÇLU

Ankara’da Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması gerçekleştiren binlerce kadına selam gönderen Başkan Çetin, “Dünyanın gelişmiş ülkelerinin hiçbirinde kadına seçme ve seçilme hakkı verilmemişken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Türk kadınına bu hakkı vermesi Ata’mızın kadına bakış açısının doğal sonucudur. Türk kadını Atatürk’e gerçekten çok şey borçlu” dedi.

“ARENA’DAKİ BİNLERCE KADINA SELAM VE KUTLU OLSUN”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü Çukurova Belediye Meclisi üyesi kadınlarla birlikte mesajlar vererek kutladı. Kadınların seçme ve seçilme haklarını elde etmesinin 83. yıldönümünde Ankara’da Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması gerçekleştiren binlerce kadına selam göndererek sözlerine başlayan Başkan Soner Çetin, “Bugün meclis üyelerimizin de aralarında olduğu binlerce kadın Arena’yı doldurarak muhteşem bir mesaj verdiler. 50 bin kadınımızı Çukurova Belediye Meclisinden sevgiyle selamlıyorum. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin hiçbirinde kadına seçme ve seçilme hakkı verilmemişken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Türk kadınına bu hakkı vermesi Ata’mızın kadına bakış açısının doğal sonucudur. Günümüzde daha birçok ülkede hala kadınların araç kullanıp kullanamayacağı tartışılıyor. Hala kadın hakları konusunda mesafe alamamış, 1934’lere dahi ulaşamamış ülkeler var. Türk kadını Atatürk’e gerçekten çok şey borçlu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesileyle bir kez daha minnetle anıyorum” dedi.

“KADIN KOTASI” DEMİYORUZ, “CİNSİYET KOTASI” DİYORUZ

Başkan Soner Çetin, kadınların Türk siyasetine damga vurması durumunda, siyasetin çehresinin değişeceğini dile getirerek, "Emin olun Türkiye o zaman çağdaş uygarlığı yakalayacaktır. CHP seçimlerde yüzde 33 cinsiyet kotası getirdi. Biz kendi tüzüğümüzde yüzde 33, Avrupa'nın en büyük cinsiyet kotasını getirdik. 'Kadın kotası' demiyoruz, 'cinsiyet kotası' diyoruz” şeklinde konuştu. Aralık ayı olağan meclis toplantısında kadınlar adına gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Fatma Arguz, “5 Aralık 1934 yılında Türk kadınına verilen seçme seçilme hakkının bir sonucu olarak biz kadınlar bugün burada bulunuyoruz ve parlamentoda temsil edilebiliyoruz. Kadınlar 1934 yılından bu yana maalesef hak ettikleri şekilde temsil oranı kazanamadılar. Bunun nedeni siyasal partilerdeki erkek egemen anlayışın ve yönetimin sadece erkekler yapar zihniyetinin sonucu olmasıyla birlikte kadınların bu konuda yeterince birlik ve beraberlik sergileyememeleridir. Bir tek CHP Birleşmiş Milletlerin koymuş olduğu  33’lük cinsiyet kotasına uymaktadır. Onun dışında hiçbir siyasi partinin tüzüğünde bu oran gerçekleşmemiştir” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu