SİYASET

TÜRK MİLLETİNİN İSTİKLAL VE İSTİKBALİNE PRANGA VURULAMAZ

Zenbilci, yayınladığı basın mesajında “Eski adı Haçin olan ve stratejik bir pozisyonda olmasından dolayı tarih boyunca birçok işgale sahne olmuş Saimbeyli Kurtuluş Savaşı boyunca Fransız işgali altında kalmıştır.  Bölgedeki Ermeni çetelerinin zulmüne maruz kalan Saimbeyliler, kaymakam Saim Bey ve yüzbaşı Doğan Bey'in önderliğinde kahramanca mücadele ederek bu milletin istiklaline ve istikbaline pranga vurulamayacağını bir kez daha haykırmış ve 18 Ekim 1920 tarihinde Saimbeyli düşmandan temizlenmiştir. 1922 yılında Kaymakam Saim Bey'in kahramanlığından dolayı bu adı almış ve yeni bir ilçe olarak kurulmuştur.” dedi.

Zenbilci; “Bugün Türk Milleti olarak ecdadın yolundan giderek teröre ve zulme boyun eğmeyeceğimizi göstererek Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Barış Pınarı Harekatını başlatmış bulunuyoruz. Barış Pınarı Harekatında kahramanca mücadele eden şanlı ordumuza başarılar diliyorum. Bu kutlu seferde kahraman askerlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun.” ifadeleri ile Barış Pınarı Harekatına vermiş olduğu desteği dile getirdi.

Zenbilci, sözlerine son verirken, “Milletimizin bir daha o karanlık günleri yaşamaması dileğiyle tüm hemşerilerimin 99. Kurtuluş gününü tebrik ediyor, kurtuluş yolunda canlarını seve seve feda eden şehitlerimize ve Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Başa dön tuşu