GENEL

Türkiye güçlüyse Azerbaycan güçlüdür

Bir mücadelenin içindeyiz, cephedeyiz, hedefteyiz” diye konuştu.

Feyzioğlu, Azerbaycan’da Azerbaycan Barolar Birliği tarafından düzenlenen "Güçlü ve Yetkili Avukatlık- Modernitenin Zorlukları" konulu uluslararası konferansa katıldı. Toplantıya Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuad Aleskerov, Azerbaycan Adalet Bakanı Fikrat Mammadov, Azerbaycan Yüksek Mahkemesi Başkanı Ramiz Rzaev, Başsavcı Zakir Garalov, TBB Yönetim Kurulu üyeleri, dünyanın pek çok ülkesinden gelen Barolar Birliği Başkanları, Baro Başkanları ve avukatlar da katıldı.

Eğitim kalitesini artırmak için mücadele ediyoruz

Feyzioğlu, konuşmasında, kuşkusuz avukatlık mesleğinin önünde çok büyük sorunlar olduğunu belirterek, “Ama bizim işimiz sorun çözmek, kriz yönetmek” dedi. Eğitim kalitesini yükseltmeye çalışırken artan nüfusun eğitim kalitesinde düşüşe sebep olduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Daha çok hukuk fakültesi daha çok hukuk öğrencisi mi yoksa daha kaliteli fakülte ve öğrenci mi? Bununla karşı karşıyayız. Mücadele ediyoruz” diye konuştu. 

Özgürlük ve güvenlik dengesi sorunu ile mücadele ediyoruz

Feyzioğlu, şöyle devam etti:

“Özgürlük ve güvenlik dengesi diye bir sorun var. Özellikle terörün yaygınlaştığı hatta terörün bazı devletlerce dış politikada siyasette dayatma aracı olarak kullanıldığı günümüzde güvenlik özgürlük dengesi arasında gidip geliyoruz. Ve biz avukatlar sürekli özgürlük diyoruz. Çünkü biz avukatlar özgürlük demesek baskı galip gelecek. Bir mücadelenin içindeyiz, cephedeyiz, hedefteyiz. Adil yargılanma hakkına çeşitli gerekçelerle kısıtlamalar, saldırılar var. Adil yargılanma hakkı olmazsa bizim mesleğimiz olmaz. Bağımsız yargı olmazsa, biz olmayız. Bunun için mücadele ediyoruz.”

Sevdamızın adı can Azerbaycan’dır

Bakü’ye ayak bastığında evine gelmiş gibi htiğini kaydeden Feyzioğlu, “Sonra dilime bu coğrafyanın büyük şairlerinden Fuzuli’den dizeler takıldı. ‘Fuzuli rind-i şeydâdır, hemîşe halka rüsvadır. Sorun kim bu ne sevdâdır? Bu sevdâdan yar usanmaz mı?’ Bizim sevdamızın adı vallahi billahi can Azerbaycan’dır. Azerbaycan sevdası Türkiye’de ‘bir gözel, bir böyük sevda’dır. Ne Türkiye usanır bu sevdadan ne Azerbaycan usanır” dedi. Feyzioğlu’nun bu sözleri büyük alkış aldı.

Türkiye güçlüyse Azerbaycan güçlüdür

Feyzioğlu, “Hedefimiz aynı. Hepimizin hedefi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği şekilde çağdaş uygarlık seviyesinin de üzerine çıkmak. Azerbaycan güçlüyse, Türkiye güçlüdür. Türkiye güçlüyse, Azerbaycan güçlüdür. Güçlü olmanın ölçütü güçlü hukuk devletidir. Güçlü bir hukuk devleti için de bağımsız yargı lazımdır. Bağımsız yargının da olmazsa olmazı güçlü ve bağımsız avukatlardır. Tüm Azerbaycanlı meslektaşlarım, sizler hukuk devletinin mücahitlerisiniz, neferlerisiniz. Hepinize Türkiye’den ikinci vatanınızdan bin kez daha selam olsun.”

Başa dön tuşu