BÜYÜKŞEHİR

Türklükle kavgası olanlar hizaya geliyorlar

"ANLAŞMAZLIĞIN OLDUĞU YERDE MÜHENDİSLERİ ÖNE ÇIKARIN"

Orman Mühendisleri Odası Doğu  Akdeniz Şubesi 14. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurula MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü katıldı. Başkan Hüseyin Sözlü, genel kuruldaki konuşmasında demokratik kültür içerisindeki yarışta böyle önemli bir kadroyu Adana'da ağırlamaktan dolayı bahtiyar olduğunu ifade ederken artık federasyonlarda seçim yapılmadığını, işaret edilen isimler olduğunu, yarışabilmenin önemli bir nimet olduğunu söyledi. Bir ziraat mühendisi olarak orman mühendislerini mesleki açıdan yakın gördüğünü söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, "Mühendislerle kolay anlaşırım. Hayat felsefemdir hangi görüşten ideolojiden insan varsa onların anlaşamadığı yerde onların mühendis olanlarını öne çıkarın emin olun ki uzlaşma kolay olur" dedi.

 

"LİYAKATA, EHLİYETE BAKMAK GEREK"

Hangi iş, hangi branş olursa olsun liyakat ve ehliyetin ön planda olması gerektiğini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Antalya'da gerçekleştirilen il ve ilçe başkanları toplantısında söylediği sözlere destek olarak "Değerli genel başkanımız biraz evvel ifade etti… Türk kavramı birilerine kızarak ortadan atılacak bir şey değil. Türklükle davası olan haçlıdan bu zaman kadar Müslüman kisvesi altında da birileri hep oldu. Fetullah Gülen Türklüğe hizmet için değil Türklükle mücadele edenlerin tarafında olup ihanet şebekesinin ortağı oldu ve dindarlığı ile yıllarca alkışlandı bu ülkede. Dindarlık ölçü değil liyakata, ehliyete bakmak gerek" dedi.

 

"ÇAĞDAŞ TOPLUMLAR İNANÇ VE KÖKEN ÜZERİNE DEĞERLENDİRME YAPMAZLAR"

Çağdaş toplumların inanç ve köken üzerine değerlendirme yapmadıklarını söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü,  "İslamofobi var dediğimiz Hollanda'nın en büyük ikinci şehrinin belediye başkanı bir Müslüman. Hristiyanlığın lider ülkelerinden İngiltere'nin başkentinde Müslüman bir belediye başkanı var. Medeniyet çıtasını yakalayanlar inançla kökenle artık değerlendirmelerden uzak duruyorlar. Türkiye hızla bu noktaya gelecektir. Bunu sağlayacak olanlar da bu ülkenin mühendisleri olacaktır. Türklük kavramı ile kavgası olanlar Allaha çok şükür hizaya geliyorlar" dedi.

Başa dön tuşu