SİYASET

ÜÇ FİDANI SAYGI VE SEVGİ İLE ANIYORUZ

İdam sehpasına çıkarılan yurtsever gençlerin emperyalizme karşı duruşunun örnek alınması gerektiğini belirten Karademir yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

“Bugün 6 Mayıs, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 46. yıl dönümü. Ömürlerini emperyalizm ile savaşa adayan bu yurtsever kahramanları bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyoruz.

 

2018 Türkiye’sinde siyasi iktidar ABD emperyalizmi ile “sözde” mücadele ama “özde” mübadele ediyorken, gerçek yurtseverleri anmak her zamankinden daha önemlidir. Bu ülke topraklarına gerçek yurtseverliğin tohumlarını eken bu 3 fidan bugün hala bu yüzden gençler. Denizler hala gençler çünkü bugün Amerika’ya karşı televizyonlarda nutuk çekip, masa başında el açanların yüzlerine ikiyüzlülüklerini vuruyorlar. Bugünkü siyasi iktidar bir yandan Büyük Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanlığı hayalini kurduğu günleri unutturmaya çalışırken, Amerikan karşıtı pozlar verirken; bir yandan da pazarlıklar yapıyor, emperyalistleri müttefik olarak ağırlıyor, emperyalistlerin ülkemizdeki çıkarlarına ve kurumlarına dokunmuyor. Enselerinde ise yıllardır Denizlerin nefesini hissediyorlar. Bu yüzdendir ki, yıllar geçmesine rağmen hala ara sıra Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını hakaret ediyorlar.

 

İnsanlığa krizden, yoksulluktan, savaşlardan başka bir şey vaat etmeyen bu saltanatı, artık alaşağı etme vakti gelmiştir. Emperyalizm dünyayı bir savaşın daha eşiğine getirdi. Türkiye’de ise “Saray rejimi” ülkemizi en an bu olası savaşa bir adım daha yaklaştırıyor. İşte böylesi bir dünyada ve ülkemizde, Deniz Gezmiş ve arkadaşları hala gençler. Dünya’nın bu gidişine “Dur” demek için, kendi iktidarı için ülkemizi ateşe atmaya hevesli bir saltanata “Dur” demek için, bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var Deniz Gezmişlere.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı ve onların nezdinde kaybettiğimiz bütün yurtseveri bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyoruz. Anıları bu ülkede demokrasi mücadelesi veren herkese ışık olmaya devam edecek.”

Başa dön tuşu