GENEL

Ukrayna Zaporijya Ticari Heyeti ATB’de

VOLODYMYR SHAMİLOV, “TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Tercümanı aracılığıyla konuşarak Ukrayna ve yaşadıkları bölge hakkında bilgi veren Ukrayna Zaporijya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov, tarım ürünlerinden 2.5 milyon ton hasad yaptıklarını, genel olarak buğday, ayçiçeği ve mısır yetiştirdiklerini söyledi.

Yaş sebze meyve üretimi de yaptıklarını, otomotiv ve elektronik parçaların üretilmesini ve enerji sektörünü önemsediklerini, Avrupadaki en büyük atom enerjisine sahip olduklarını belirten Başkan Shamilov, “Uluslararası ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Adana Tarım Fuarında stand kurduk. İstanbul ve Kocaeli Sanayi Odalarıyla işbirliğimiz var. Türk işletmeleriyle çok yakın temas içerisindeyiz. Tüm Ukrayna’da hem iş ilişkisi hem de iletişimlerinde yardımcı oluyoruz. Kendi iş alanlarımızı geliştirmeyi arzuladığımız için sizlerle neler yapabiliriz? Onu konuşmaya geldik. Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.

 

ŞAHİN BİLGİÇ, “ÇUKUROVA TÜRKİYE TARIMININ BAŞKENTİDİR”

ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, YK Başkan Yardımcısı Osman Bağış, Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk ve yardımcısı Hakan Kahyalar ile İnsan Kaynakları Satın Alma Sorumlusu Müge Bek’in hazır bulunduğu ziyarette konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “ Adanamızı, Tarım Fuarımızı ve borsamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Uluslararası olan fuarımızda sizleri sürekli görmeyi arzu ediyoruz. Tarım dendiğinde anılan kent Çukurova’dır. Çukurova’da Türkiye’nin tarım başkentidir. Burası tarım ürünlerinin değer bulduğu borsadır. İşlem hacmi olarak 113 borsa içerisinde ilk beşlerdeyiz. Yeni yaptığımız borsa kompleksimizde depolama tesislerimizle, laboratuvarlarımız ve elektronik alım satım salonlarımızla birlikte Türkiye’de bir numara olma yolundayız. Sizlerin bu ziyaretleri sonucu bizim ve sizin üyelerimiz arasında karşılıklı ticaretleşmeyi sağlayarak bunu geliştirebiliriz. Ülkemize ve Adanamıza tekrar hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından yaşanan sağlam diyaloğ ile karşılıklı hediyeler verildi.

 

Başa dön tuşu