ÜNİVERSİTE

UNUTSALAR DA UNUTULMADILAR!

Tülay Çetin’in yazıp yönettiği oyunda Komiser rolünde Güler Cıbar (50), Teyze Demet rolünde Sevim Ayhan (73), Bakıcı rolünde Ayşe Fidan Arslan (55), Damat rolünde Mehmet Necati Çallı (75), Halime rolünde Beyza Önsoy (73), Canan rolünde Tülay Çetin (63) sahne aldı.

Tiyatro oyunu nedeniyle Türkiye Alzheimer Derneği Adana ve Denizli şubeleri de bir araya geldi.Oyunun içeriğinde Alzheimer hastalığı tanısı alan bir hasta sokakta kayboluyor ve Polis tarafından bulunuyor, parmak izi sayesinde kimlik tespiti yapılarak adresine götürülerek ailesine tespit ediliyor.

Düzenledikleri organizasyon hakkında bilgi veren Konuyla ilgili bilgi veren Türkiye Alzheimer Derneği Adana Şube Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Evlice, “Unutulsalar da Unutulmayacaklar” isimli tiyatro oyunun Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi tarafından yaklaşık 10 yıldır Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli illerinde sergilendiğini belirterek, oyunun amacının Alzheimer hastalığını, hasta yakınlarının yaşadığı zorlukları, dernek faaliyetlerini anlatmakla beraber; hastalıktan korunmanın yollarını ve aktif yaş almanın önemi konusunda farkındalık yaratmak olduğunun altını çizdi.

Evlice önümüzdeki dönemde Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek, yaşlıların kaybolmasını engellemek için bir proje geliştireceklerini de söyledi.

Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Hatice Eryilmaz ise Türkiye Alzheimer Derneği Adana şubesinin davetlisi olarak ve Seyhan Belediyesi’nin destekleri ile Denizli Şubesi Tiyatro ekibiyle, Yaşar Kemal Kültür Merkezinde sergiledikleri “Unutsalar da Unutulmayacaklar” isimli Adli Tiyatro oyununa ilgi gösteren Adana’nın duyarlı Sanatseverlerine ve Türkiye Alzheimer Derneği Adana Şubesine göstermiş oldukları ilgi ve alaka için teşekkür etti.

Başa dön tuşu