GENEL

Ustalık dönemine geçmek istiyorum

ADANA  – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkanı ve Çukurova Belediyesi Başkan adayı Soner Çetin, 31Mart yerel seçiminden sonra ustalık dönemini başlatacağını ve yeni projeleri vatandaşların hizmetine sunacağını söyledi.

Başkan Çetin, seçim çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Çetin, seçim çalışmaları kapsamında yaklaşık 70 bin üyesiyle Adana’nın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi’ni ziyaret etti. Başkan Seyfi H. İyiyürek, yönetim kurulu ve yüzlerce emekli tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Başkan Çetin, emeklilerin taleplerini dinledi, çalışmaları hakkında bilgi verdi, 31 Mart seçimleri için kendilerinden destek istedi.

TÜED Adana Şubesi Başkanı Seyfi H. İyiyürek, emeklilerin taleplerini maddeler halinde sıralarken, özellikle bir düğün salonu yapmak için başkan Çetin’den uygun bir arsa talebinde bulundu. Başkan İyiyürek, taleplerini de şöyle ifade etti:

“1- Emekli ve dul yetimlere TOKİ gibi konut yaptırmak ve ucuz taksitlerle dağıtım yapmak.

2- Emeklilere ek gelir sağlayacak projeler sağlanmalı.

3- Kooperatifçilik teşvik edilmeli, emeklilerin ucuzluktan faydalanmasını sağlamak.

4-Yaşlı emeklilere toplumun duyarlılığı ile ilgili günler tertiplenerek faydalı olunması.

5-Yaşlılara ve emeklilere sanatsal, sos yal ve sportif faaliyetler organize etmek için emekli evlerinin çoğalmasını sağlamak.

6- Emeklilerin öğrenim gören çocuklarına burs temini etmek, ki bu zaten yapılıyor ve ancak burs sayısını artırmak.

7- Yaşlı bakım elemanları yetiştirilmeli, bunların yerel yönetimlerde istihdamı olmalı.

8- Emeklilerin örgütlenebilmeleri için emekli derneklerine sahip çıkılması. Örneğin lokal ve düğün salonu yapmak için arsa tahsisi.

9- Belediye otobüslerinde uygulanan 65 yaş pasoları verilirken, ayrıca özel halk otobüslerinden de indirim uygulanması konusunun gündeme gelmesi ve uygulanması. Halk otobüslerinde İstanbul, Ankara, Mersin’de bu uygulanıyor. 60 yaş için de özel halk otobüsleri yarı ücret uygulamasının yürürlüğe girmesi için destek vermeniz.”

“13 EMEKLİ DİNLENME EVİ YAPTIM”

2014 yılında başkan seçildikten sonra emeklilerin sorunlarını çözmek ve onlara yardımcı olabilmek için büyük çaba sarf ettiğini, bu dönemde 13 tane emekli dinlenme evi yaptığını ifade eden Başkan Çetin, diğer konular hakkında da elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

“USTALIK DÖNEMİ İÇİN

DESTEK BEKLİYORUM”

Geçen seçimde yüzde 44 oy oranıyla başkan seçildiğini hatırlatan Başkan Çetin, 31 Mart seçimi için de İYİ Parti’nin ve vatandaşların desteğiyle çıtayı daha da yukarıya çektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Seçime 63 gün kaldı. Bizler devamlı olarak sahadayız. Sizler de bizim için sahaya çıkın. Eşinizi dostunuzu ziyaret edip onlara CHP için oy isteyin. Belediyecilik sosyal demokratların işidir. Geçen dönem çıraklık dönemimizi başarıyla bitirdik. Emeklilerin biraz daha mutlu ve huzurlu olması için gereken çalışmaları yaptık. 13 tane emekli dinlenme evi açtık. Şimdi sizlerden destek istiyorum. Ustalık dönemim için bana destek verin. Emekli evlerini uğutum yuvası haline getireceğiz, gençlerimizin gelişimine katkı vereceğiz. Rehavete kapılmadan çalışacağız. Hükümetten taleplerimizi alabilmek için çıtamızı daha da yukarıya çekerek, yüzde 70’i aşan bir oy oranıyla ve sizlerin desteğiyle ustalık dönemine geçmek istiyorum. Böylece yeni projelerimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”  

Başa dön tuşu