VALİLİK

VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren, millet olma iradesini en üst düzeyde htiren, kırgınlıkları affettiren bayramlar, köklü inanç ve kültür medeniyetimizin en önemli değerlerindendir. Umutların yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin filizlendiği bu bayram günlerini, el ele vermenin ve ortak değerlerimizi güçlendirmenin bir vesilesi olarak görmeliyiz.

Kurban ibadetinin ihtiyaç sahibi kimselere ulaşmak ve sahip olduğumuz nimetleri başkalarıyla paylaşabilmekle gerçekleşeceğinden hareketle bu kutsal günleri; taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı, özellikle bu günlerde birbirimize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıktığımız ve hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece daha güzel bir dünyaya ulaşacağımız kanaatindeyim.

Bununla birlikte bizler büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetimizi ifa edip kurbanımızı mazlum, mağdur ve yoksul kardeşlerimizle, komşularımızla, akrabalarımızla, dostlarımızla paylaşmanın sevincini yaşarken tüm İslam dünyasının da aynı huzur ve sevinci yaşamasını umut ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum.

İlimizde Kurban Bayramı’nın rahat ve huzur içinde geçmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını da hatırlatırken vatandaşlarımızın kesecekleri kurbanların kabul olmasını, bu güzel bayram günlerinin sevinçlere, mutluluklara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, Adanalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Başa dön tuşu