SİYASET

Varol, AK Parti’den aday adayı

AK Parti Genel Merkez Yerel  Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Alaaddin Varol, AK Parti’nin güçlü adaylarından biri olarak gösteriliyor. AK Parti Çankaya İlçe Teşkilatı’nın kuruluşunda görev alan ve bir süre ilçe başkanlığı da yapan Av. Aladdin Varol, 24 Haziran milletvekili genel seçimlerinde, memleketi Adana’dan aday adayı olacağını açıkladı.

Varol’un, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı, memleketi Adana’da da sevinçle karşılandı. AK Parti Akdeniz  Bölge Koordinatörü olarak görev yapan Varol, partisi teveccüh gösterip, aday göstermesi halinde milletvekili olarak ülkesine ve milletine hizmet etmek istediğini bildirdi. Her zaman AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emrinde olduğunu dile getiren Alaaddin Varol, “Gençlik yıllarımdan itibaren siyasete AK Parti ile başladım. Nefes aldığım süre boyunca da AK Partili olarak kalacağım. Bizim davamız, ülke ve millet davasıdır” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülke ve millet aşkıyla yola çıktığını dile getiren AK Parti Adana Milletvekili aday adayı Alaaddin Varol, “Bizler bu davanın birer neferi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızı çıktığı bu ulvi yolda yalnız bırakmamaya sonuna kadar yanındayız. Ben de bu uğurda, doğup büyüdüğüm Adana’dan aday adayı olmaya karar verdim” dedi.

 

SEVİNÇLE KARŞILANDI

Bu arada, Alaaddin Varol’un, aday adaylığı AK Parti Adana teşkilatları ve kamuoyunda da memnuniyetle karşılandı. Alaaddin Varol’un, genç, dinamik ve tam bir dava adamı olduğunu dile getiren vatandaşlar ve parti kamuoyu, “Alaaddin Varol’un aday adaylığı partimize taze bir kan kazandıracaktır. Çıktığı bu yolda her zaman yanında olacağız. Desteğimiz tamdır” diye konuştular.

 

ALAADDİN VAROL KİMDİR?

Alaaddin Varol, 1973 yılında Adana’da doğdu. 1984 yılında Toros İlkokulu’ndan 1991 yılında Adana İmam Hatip Lisesi’nden, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

 

Varol, aynı yıl avukatlık stajına başlayıp 1996 yılında avukat oldu. 1997 yılında vatani görevini İstanbul'da tamamladı.

 

Varol, vatani görevini yaptığı sırada hakimlik-savcılık sınavını kazandı. Askerlik dönüşü hakimlik, savcılık stajına başlayan Varol , 1999 yılında Antalya Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı.

 

2001 yılında kendi isteği ile Antalya Cumhuriyet Savcılığından istifa eden Varol, aynı yıl Ankara'da serbest avukatlığa başladı.

 

Öğrencilik yıllarından itibaren siyasete meraklı olan Varol, Ak Parti Çankaya İlçe'nin kuruluşunda görev aldı. Aktif siyaset hayatı da Ak Parti ile başlamış oldu. Ak Parti Çankaya İlçede değişik birim başkanlıkları görevinde bulunan Varol, 24 Mayıs 2007 yılında Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı oldu.

 

Bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevlerde bulunan Varol, bir Adana aşığı olup, anlaşabilecek derece İngilizce, Arapça ve Rusça bilmektedir.

 

Alaaddin Varol evli ve bir çocuk babasıdır.

 

Başa dön tuşu