SİYASET

VATAN SEVGİSİNİN EN İYİ ÖRNEĞİ

Adana’nın kurtuluşunda gösterilen fedakarlığın hakkının asla ödenemeyeceğini belirten AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, “Atatürk ve silah arkadaşlarının akılcı, moral dolu desteğini alan Adanalılar, sadece şehirlerini değil Güney Cephemizdeki başarılarla vatanın kurtulmasında önemli rol aldılar. Hepsini minnetle anıyoruz. Bugün etrafımızı sarmaya çalışan düşmana karşı da verdiğimiz mücadeleyle destan yazıyoruz. Vatanı bekleyen güvenlik güçlerimizin yanı sıra sınır ötesinde destanlar yazanlar 5 Ocak’ı ortaya çıkaranların torunları oldukları gösteriyorlar. Millet olarak topyekün yanlarındayız. Bugüne kadar vatan uğruna şehit olanları bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

 

Milletvekili Tamer Dağlı’nın 5 Ocak kutlama mesajı şöyle:

Tarih boyunca medeniyetlere beşiklik eden, barışın, kültürün, sanatın, ekonominin başkenti olan Adana, yine bir Ocak ayında, hak ettiği bir gururu yaşıyor. Adanalılar olarak 5 Ocak 1922’de, 3 yıl süren Fransız işgalini sona erdirmiş olmanın coşkusunu 97 yıl sonra yine aynı heyecanla hissediyoruz.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisinde kurtuluş mücadelesi fikrinin Adana’da vücut bulduğunu belirtmektedir. Kuşkusuz, bunun anlamı büyüktür. Atatürk, Adanalıların işgallere karşı tavrı ve cesaretinin kendisini etkilediğini ve tüm yurdun aynı anlayışla kurtulabileceği fikrini geliştirdiğini anlatmaktadır. Bu da Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nın temellerinde, Adanalıların bağımsızlık tutkusu, vatana bağlılığı, bayrak sevgisi, cesareti ve kahramanlığı olduğunu kanıtlamaktadır.

 

Adanalılar, 3 yıl süren işgale karşı her türlü zorluğa karşı büyük bir cesaretle savaşmış, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz vatan evlatlarının canlarını feda ederek verdikleri kutsal mücadeleyle dünyaya bağımsızlık tutkusunu haykırmıştır. Bu haykırış tüm dünyada yankılanmış, akan her bir damla şehit kanı, sıkılan her bir kurşun,  işgalcilerden temizlenen her bir karış toprak tarihe altın harflerle yazılmıştır.

 

Bugün bizlere düşen görev öncelikle atalarımızın sergilediği kahramanlığı boşa çıkarmamak için çok çalışmak, bizlere bıraktıkları ülkemizin gelişmişliğini ve barış ortamını daha ileri noktalara taşımaktır. Bir diğer görevimiz ise onların anılarını yaşatmak, başardıklarını genç kuşaklara aktarmaktır. Unutmayalım ki bağımsız Türkiye bizlere bırakılmış bir miras değil, çocuklarımıza teslim edeceğimiz bir emanettir.

 

Emanete daha sıkı sarılıp sahip çıkmamız temennisiyle, tüm Adanalı hemşerilerimin 5 Ocak Bayramı’nı kutluyor, bu vesileyle şu anda Suriye’de vatanımızın güvenliği için terör örgütleriyle çarpışan kahraman askerlerimizi ve komutanlarımızı Allah'a emanet ediyorum.

 

Başa dön tuşu