GENEL

Veteran Hentbolcuları ÇGC Başkanı Esendemir’i ziyaret etti

Adana Veteran Hentbolcular, geçtiğimiz günlerde yeniden başkanlığa seçilen Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve yöneticileri ziyaret ederek, yeni dönemde başarılar dilediler.

 

Ziyarette konuşan Eski Milli Takım ve Çukobirlikspor Hentbol Antrenörü Kazım Tekin, 1976 yılında kurulan Hentbol Federasyonu’nun her kademesinde görev aldığını, pilot bölge olarak Eskişehir, Trabzon ve Adana’nın belirlendiğini söyledi.

 

Tekin; Deplasmanlı Hentbol Ligi kurulduğu günden bu yana Okullar ve Çukobirlikspor olarak önemli başarılar elde ettiklerini, İstanbul ve diğer İl takımlarının Adana’ya çekinerek geldiklerini, bu başarıda spor medyasından büyük destek gördüklerini dile getirdi.

 

Veteran hentbolcular olarak ilk kuşak Federasyon Yöneticileri, Hakem ve Antrenörler ile sporcularla birlikte her yıl bir İl’de toplanıp, gösteri maçı yaptıklarını ve hasret giderdiklerini ifade ederek; “Geçmiş yıllarda 3 kez Eskişehir daha sonra Trabzon, İzmir, Adana, Antalya’da Duayen Hentbolcular Şöleni’ni yaptık. Bu yıl da 27-31 Mayıs tarihleri arasında KKTC’de Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın evsahipliğinde bir araya geleceğiz” dedi.

 

Çukobirlikspor’da hentbol oynayan, Çukurova Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof.Dr. Osman Metin Yavuz; ziyarette yaptığı konuşmada ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’in toplumun tüm kesimleriyle ilişki ve diyaloğunu iyi tutarak, Cemiyeti önemli bir yere taşıdığını ifade ederek, yeni dönemde başarılar diledi.

 

ESENDEMİR, “MESLEĞİMDE SPORUN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR”

 

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Esendemir, başta AK Ajans olmak üzere çalıştığı diğer kurumlarda spor haberlerine daha çok önem verdiğini ve bundan büyük keyif aldığını, geldiği noktada başta hentbol olmak üzere diğer spor dallarına yönelik haber yapmanın yararını gördüğünü söyledi.

 

Esendemir; hentbol hakem kursuna girerek hakemlik belgesi aldığını ve bir çok maç yönettiğini, ayrıca hentbol takımlarıyla deplasmanda aynı araçla müsabakalara gittiğini, bu yolculuklardan çok önemli deneyimler kazandığını sözlerine ekledi.

 

Konuşmalardan sonra Başkan Esendemir, ÇGC’nin Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni gezdirerek misafirlerine tesisle ve ileride yapılacak projelerle ilgili bilgi verdi.

 

Ziyarete; Kazım Tekin,Osman Metin Yavuz, Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi Atilla Güneş, eski Milli sporculardan Mehmet Dilbek, Hüseyin Kumaşbay, Murat Uzel, Şükrü Özhan, Kamil Dikici, eski Merkez Hakem Kurulu Üyesi Gazeteci Ramazan Şanıvar, eski Milli Halterci ve Menejer Adil Gül yer aldı.

 

ÇGC Yönetim Kurulu Üyeleri A.Vahap Ünkat ve Mustafa Akköse de ziyarette hazır bulundu.

 

Başa dön tuşu