SİYASET

YOKLUK VE YOKSULLUK KADER DEĞİL

Gürer, “Niğde bir tarım memleketi ama Avrupa Birliği Kırsal Kalkınmadan yararlanamıyor. Bu büyük bir haksızlıktır” dedi.

 

“YOKLUK VE YOKSULLUK KADER DEĞİL”

 

Niğde Merkez ve ilçelerde esnafı ziyaret eden, kahvehanelerde tek tek vatandaşın elini sıkan ve sorunlarını dinleyen Gürer,  iktidarın beş konuya öncelikle çözüm getirmesi için uğraşması gerektiğini ifade etti. Gürer,  “Ekonomi, işsizlik, tarım, eğitim ve adalet en önemli konular olarak öne çıkıyor, ülkemiz ciddi ve çözümü giderek zorlaşan ekonomik sorunlar yaşıyor. Tek adam rejimi yerine, sorunlarından arındırılmış parlamenter sistem, ülkemizin tek şansı. Yokluk ve yoksulluk sınırları altında geliri olan binlerce kişi var. Yokluk yoksulluk kader değil. Halkın sorunlarına duyarlı bir iktidar ne yazık ki ülkemizde yok” dedi.

 

“İŞSİZLER ORDUSU BÜYÜYOR”

 

Geniş tanımlı işsizlik rakamının 8 milyona ulaştığını ifade eden CHP’li Gürer, “Üniversite mezunu işsizler ordusuna her geçen gün yenileri ekleniyor. İktidarda olan AKP’nin, sorunları saptama ve çözmede artık yeterli olmadığı açıkça ortada. Tarımda, eğitimde, ekonomide, sanayide gereken atılım 17 yılda sağlanmadı” dedi.

Başa dön tuşu