YÜREĞİR

YÜREĞİR’DE MODEL UÇAK KURSU AÇILDI

''Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi''  içerisinde açılan kursta gençlere uçak sevgisi aşılamanın yanı sıra kendi uçaklarını yapabilecekler, el becerilerinin gelişmesi sağlanacak ve havacılığın bir ucundan tutmaları imkanı verilecek.

 

Yüreğir'de hizmete açılan 11 adet kültürevi, ''Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi'' kültür merkezi ile öncelikle öğrencilerin ve Yüreğirli vatandaşların hizmetinde olduklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Buralarda açılan hobi kursları ve meslek kursları ile vatandaşlarımızın; yaşam boyu kullanabileceği kişisel gelişimine yararlı olabilecek, üretken, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek, iyi ilişkiler kurabilmesi, işe uyum sağlayabilmesi gibi genel bilgi ve becerileri kazandırılmaktadır. Buralardan her yıl 30 bin civarında vatandaşımız faydalanmaktadır.

 

Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi içerisinde ise  model uçak başlangıç kursu  hizmete açıldı. Burada çocuklarımız boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirirken el becerilerini geliştirecekler ve havacılıkla tanışacaklar. '' şeklinde konuştu.

 

Kursa katılan öğrencilerin ilk önce planör uçak yapmayı öğreneceklerini belirten kurs öğretmeni Yalçın Öğür ''Öğrencilerimiz uçuş tekniklerini ve düzgün uçak yapmayı öğrenecekler.Önümüzdeki yıllarda Yüreğir'den bir takım çıkarıp Türkiye Şampiyonasına katılmayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza bu imkanı sağlayan Yüreğir Belediyesine teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

 

Başa dön tuşu