YAŞAM

Zaferi ayrıntılarıyla anlattı

Atatürkçü Düşünce Derneği hizmet binasındaki konferansa, Dernek üyeleri, çok sayıda konuk katıldı. Konferans öncesi konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Türklerin hayatını değiştiren, Kurtuluş Savaşı'na damgasını vuran, dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutladı, tüm şehitleri andı.

 

“ÇANAKKALE ZAFERİ TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ”

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve ardından gelen kara savaşlarının tarihin akışını değiştiren ender olaylardan olduğunu anımsatan Eker “ Bu tarihte, önceden tasarlanan stratejiler, savaş planları ve dünyanın yeniden paylaşımına ilişkin bütün tasarılar çöpe atılmış, tarih yeniden yazılmaya başlanmıştır” dedi.

 

“ÇANAKKALE ZAFERİ BÜYÜK VE TARİHİ BİR OLAYDIR”

Çanakkale Deniz Zaferinin büyük ve tarihi bir olay olduğunu vurgulayan ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker şöyle konuştu;

“Ancak esas Çanakkale Zaferi, kara savaşları ile kazanılmıştır. İşgalcilerin Çanakkale topraklarındaki bakımlı mezarlıkları esas savaşın ve zaferin nerede kazanıldığının kanıtı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anzak askerleri için yazdığı kitabe ise dünya savaş tarihinde görülmemiş duyulmamış bir anıtsal bir simgedir. Mustafa Kemal’in askerleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferlerini ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacak ve daha ileriye taşıyacaktır. Çanakkale’de canını veren kahraman askerlerimizi ve bize zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal ile diğer komutanlarımızı  103 yıl sonra bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz”

Daha sonra Tarihçi Cahit Çam “Çanakkale Zaferi” konulu sunumuna geçti. Tarihi Zaferi ayrıntılı olarak bir kez daha anlatan Çam, konuklara zaferin nasıl gerçekleştiğini belgelerle aktardı. Sunum sonrası, ADD Başkanı Eker, katılımcılar adına Tarihçi Cahit Çam’a teşekkür etti.

Başa dön tuşu