SİYASET

Adana’nın gelişip kalkınması için yatırım şart

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde kurulması planlanan yeni konteyner limanının Adana'da yapılması gerektiğini söyledi. Gelişmiş sanayi kültürü, lojistik avantajları ve konumu itibariyle yeni limanın Adana'da olmasını isteyen Barut, "Yıllardır kamu yatırımlarından gerekli payı alamayan Adana'nın eski günlerine kavuşması, gelişmesi ve kalkınması için yeni yatırımlarla desteklenmesi şarttır" dedi.

"MUTLAKA ADANA OLMALI"

Cumhurbaşkanlığı 2021 yılı yatırım programına göre bölgesel ve kıtasal anlamda aktarma merkezi amacıyla Doğu Akdeniz Bölgesi'nde transit yük odaklı konteyner limanı yapılacağı yönünde açıklamaların bulunduğunu anımsatan Ayhan Barut,
proje kapsamında, 2021 yılında yer tespiti ve etüt-proje çalışmalarının gerçekleştirilmesinden söz edildiğini hatırlattı. Doğu Akdeniz'de dış ticaretin büyük ölçekli Mersin ve Hatay'daki limanlar üzerinden gerçekleştiğine dikkat çeken Barut, söz konusu limanların kapasitede doluluk oranlarını aştığını, genişleme açısından da yetersiz kaldığını, konum açısından yeni yatırımın adresinin mutlak suretle Adana olması gerektiğini söyledi.

"ADANA İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDELİM"

Adana'nın gelişmiş sanayi kültürü, konumu, deniz, demir, hava ve kara ulaşımı ajantajlarıyla öne çıktığını aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Doğu Akdeniz'in merkezi ve kalbi konumundaki Adana, dış ticaretini Mersin ve Hatay'daki limanlar aracılığıyla yapıyor. Ne yazık ki buradaki limanlarımız yeterli gelmiyor. Fiziki olarak genişleme kapasiteleri de sınırlı. Yıllardır kamu yatırımlarından hak ettiği ve istediği payı alamayan, teşvik uygulamalarında haksızlıklara uğrayan, üretim tesislerinin kapatılıp mevcut değerlerinin de bölge illere taşınmasıyla zora düşürülen Adana burada çok öne çıkıyor. Olası konteyner limanı sayesinde Adana özlenen geçmişine kavuşma anlamında da rahatlayacaktır. Bundan çok daha önemlisi ise kentin gelişmesi ve kalkınması kadar ticareti ve ülke ekonomisi de bu işten çok kazançlı çıkacaktır. Bereketli toprakların diyarı, gelişmiş sanayi üretim tesislerine sahip Adana, bu yatırımın da etkisiyle ekonomik açıdan oldukça büyük gelişme potansiyelini değerlendirecektir. Adana'ya yapılacak bu yatırımla Doğu Akdeniz kentleri kadar İç Anadolu'dan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya kadar tüm bölgelerimiz önemli bir atak yapacaktır. Gelin bu konuda el birliğiyle Adana için bu yatırım konusunda hepimiz ortak bir mücadele yürütelim."

Başa dön tuşu