GENEL

Gümüşdamla kabri başında anıldı

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; Gümüşdamla’nın meslek etiğine bağlılığını, genç meslektaşlarının mesleki gelişimlerine olan katkısını, mücadeleci kimliğini dile getirerek, her geçen gün özlemle andıklarını ve aradıklarını dile getirdi.

Esendemir; merhum Gümüşdamla’nın çalışkanlığı ile diğer meslektaşları arasında ön sıralarda yer aldığına dikkat çekerek, “Basın sektörünün üzerindeki baskıların arttığı, basın çalışanlarının sendikasızlaştırılmaya çalışıldığı, sektördeki işsizliğin had safhaya ulaştığı günlerde mücadelenin ön saflarında yer alan Mustafa Gümüşdamla; her genç meslektaşının idolü haline gelmişti. Dürüst, çalışkan ve mücadeleci kimliğiyle ATOM KARINCA olarak adlandırılan merhum Gümüşdamla; bilgi birikimi ve mesleki birikimiyle gençlere yön vermesiyle de sevilip sayılıyordu.

Kendisiyle yola çıktığım ve yol arkadaşlığı yaptığım MUSTAFA GÜMÜŞDAMLA’yı rahmetle anıyor, her geçen gün özlemle arıyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Asri Mezarlığı’nda gerçekleşen anmaya; ÇGC Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Mali Sekreter Murat Yonat, Yönetim Kurulu üyesi A.Vahap Ünkat, ÇGC Müdürü Yusuf Aslan ve ÇGC üyesi Mustafa Şahin Özgür katıldı.

Başa dön tuşu