SAĞLIK

Köpek Ürünleri (Yatak, Kulübe/Ev, Taşıma) Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Köpek Yatağı Alırken Bunları Unutmayın

 

Köpek kulübe ve evleri, köpekler için ideal bir yaşam alanıdır. Kulübe ve evler daha çok evlerin bahçesinde kullanır ancak iç mekanlarda kullanılanları da vardır. Köpeklerin barınmaları için tercih edilen kulübe ve ev modellerinden biri plastik olanlardır. Plastik kulübe ve evler, ahşaplara göre daha esnek yapıdadır. Ayrıca plastik modeller diğer modellere göre daha hafif olduğu için farklı mekanlarda da rahatlıkla kullanılabilirler.

 

Ahşam köpek kulübe ve evleri ise tırpan ve çam ağacı gibi sağlam malzemelerden yapılırlar. İçi ve dışı vernik kaplı olduğundan dolayı zararlı böceklerden ya da yağmurdan etkilenmezler. Bunların yanında ev içerisinde kullanılmak üzere üretilen kulübe ve ev modelleri de vardır. Evin içerisinde ve balkonlarından kullanılan dayanıklı ve su geçirmez bu kulübe ve evler, ayrıca çok dekoratiftir. Fakat köpeklerin yaşadıkları bu alanların belirli özelliklere sahip olması gerekir. Böylelikle köpekler kulübe ve evlerinde huzurlu ve rahat bir yaşam sürebilirler.

 

Sevimli dostlarımızın sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları olduğu kadar kendilerine özel rahat bir ortama da ihtiyaçları vardır. Bu sebeple kulübe ve evlerin hangi özellikleri taşıdığı, hangi malzemelerden yapıldığını da bilmek gerekir. Köpek kulübe ve evlerinden alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus kulübenin boyutuyla köpeğin büyüklüğünün uyumlu olmasıdır. Büyük köpekler için alınacak kulübe ve evlerin boyutları büyük olmalıdır. Girişi de köpeğin kolaylıkla girip çıkabileceği kadar geniş ve yüksek olmalıdır. Aksi taktirde köpek kulübe ve evlerin içerisinde rahat edemeyecek ve girmek istemeyecektir.

 

Küçük köpekler için alınacak kulübe ve evler ise köpeğin boyundan büyük olmamalıdır. Fakat küçük ırk köpekleri büyüklere göre rahatlarına ve konforlarına çok düşkündürler. Bu sebeple de boyutlarından biraz daha büyük ve geniş bir kulübe ve ev alınabilir. Yavru köpekler için kulübe ve ev seçimi de çok önemlidir. Çünkü yavru köpekler çok çabuk büyürler. Bu sebeple yavru köpeğe uygun alınan evler büyüdüğü zaman ona küçük gelmeyecektir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için köpeğin ileride ulaşabileceği boyutunu düşünerek bir kulübe ve ev alabilirsiniz.

 

Köpek kulübe evleriyle ilgili önemli hususlardan biri de yerden yükseklikleridir. Özellikle kulübe ve evler açık bir alana koyulacaksa kış günlerinde içerisine su kaçabilir. Bu sebeple köpek kulübesi yerden en az 5-10 cm yüksekte olmalıdır. Kulübe ve ev alırken dikkat edilmesi gereken son hususta köpeklerin ne kadar hareketli ve yaramaz canlılar olduğudur. Köpekler her şeyi olduğu gibi kulübe ve evlerdeki duvarları ve iç parçaları da kemirmeyi isteyeceklerdir. Bu yüzden malzemenin sağlamlığı ve dayanıklılığı çok önemlidir. Eğer dayanıksız ve ince malzemelerden üretilmiş bir kulübe ve ev alacak olursanız köpek kulübeyi kemirerek zamanla parçalayabilir. Parçaladığı malzemeleri ise yutmaya çalışması daha ciddi problemlere yol açacaktır. Ayrıca kulübe ve evlerin malzemesi su geçirmeyen ve ısı yalıtımına sahip olan malzemelerden yapılmış olmalıdır. Böylelikle köpek kış aylarında üşümeyecek ve üşüme sebebiyle hastalanmayacaktır.

Köpek Taşıma Ürünleri Alırken Bunları Unutmayın

İster gezerken ister seyahate çıkarken köpeği kolay taşımayı ve güvende tutmayı sağlayan taşıma çantalarına ihtiyaç vardır. Piyasada birçok çeşitte köpek taşıma ürünleri bulmak mümkündür ama köpeği taşımak için ağır, hantal ve kullanışsız köpek taşıma çantalarından kaçınmak gerekir.

 

Köpek taşıma çantası almadan önce köpeğin ölçülerini bilmeniz gerekmektedir. Çünkü ideal taşıma çantasını alabilmek için köpeğin yüksekliğini ve uzunluğunu bilmek önemlidir. Köpek taşıma çantası, köpeğin içerisinde rahat hareket edebilmesi, uzanabilmesi ve kıvrılabilmesi için yeterli büyüklükte olmalıdır. Köpeğin burnunun ucundan, kalçasına kadar ölçerek üzerine 5-6 cm kadar ekleyin. Omuz yüksekliğini ölçmek için ise omuzlarının üstünden yere kadar ölçerek üzerine 5-6 cm kadar ekleyin. Köpek taşıma çantası üreticileri çantaların boyut ve ağırlıklarını listelerler. Köpeğe uygun aralıklarda olan doğru boyutlardaki taşıma çantalarından tercih edebilirsiniz. 

 

Köpeği içinde taşıyacağınız taşıma çantasının temiz ve hijyenik olması da oldukça önemlidir. Bu sebeple köpek taşıma çantalarından mutlaka yıkanabilir özelliklere sahip olanlarından tercih etmelisiniz. Köpek taşıma sırasında zor nefes almamalı ve rahat bir şekilde yolculuk yapmalıdır. Bazı taşıma çantaları eşya taşıma çantaları gibi düşünülerek tasarlanmıştır bu da köpeklerin sağlığını riske atmaktadır. Bu tarz tasarımlardan uzak durarak alacağınız taşıma çantalarının hava aldığından emin olmalısınız.

 

Taşıma çantası alırken dikkat edilmesi gereken bir hususta çantanın sağlam olmasıdır. İçerisinde köpeği taşıyacağınız çanta sağlam olmadığı zaman köpek içerisinden düşerek yaralanabilir. Bu gibi problemlerin önüne geçmek için dayanıklı, koruyucu destekli, sağlam bir tutacaklara ve zemine sahip olan taşıma çantalarından tercih etmelisiniz. Plastikten yapılan çantaların kilitleri çok sağlam olmayacağından mutlaka dayanıklılık ve sağlamlık vadeden çanta modellerinden almalısınız. Bir diğer önemli husus ise taşıma çantalarının malzemesidir. Köpeğin sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu biliyoruz. Köpeğin sağlığını korumak adına kanserojen malzemeleri içermeyen taşıma çantalarından almalısınız.

 

Köpek taşıma çantalarından en kullanışlı ve kolay taşıma sağlayanları şüphesiz olarak pratik olan ve istenildiği zaman kolaylıkla açılabilen çantalardır. Bu sebeple mutlaka çantanın istenildiği zaman rahatlıkla açılabilir olduğundan emin olmalısınız. Bazı köpek taşıma çantaları köpek kaçmasın diye oldukça küçük bir girişe sahiptir. Bu çantalar köpeğin strese girmesine sebep olacağından pratik ve rahat olanlardan almalısınız. Köpek taşıma çantası alırken dikkat edilmesi gereken son husus ise çantanın ne kadar konforlu olması gerektiğidir. Köpek seyahat esnasında korkuyorsa ya da çantasını daha kolay şekilde benimsemesini istiyorsanız eğer konforlu ve rahat çantalardan almalısınız. İç yüzeyleri rahat olan taşıma çantalarıyla köpek konforlu bir şekilde yolculuk yapacaktır. Tüm bu saydıklarımızı dikkate alarak köpekler için istenilen ebatlarda, sağlam, kaliteli, konforlu ve şık olan köpek taşıma çantalarından alabilirsiniz.

 

Kaliteli ve uygun fiyatlı köpek ürünleri arıyorsanız, online pet shop mağazası ZOO’yu mutlaka incelemenizi öneririz!

Başa dön tuşu