ÜNİVERSİTE

CUMHURİYET BAYRAMINDA ÇOCUK OYUN ALANI

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimliğinin yer tahsisi ile pandemi dönemi öncesi başlanan ve bir kısmı geri dönüşümden elde edilen çocuk oyun alanı Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Soroptimist Kulübü’nün katkılarıyla tamamlanarak gerçekleştirilen mini bir törenle hastane bahçesinde hizmete açıldı.

Daha çok hasta yakınlarının bekleme alanı olarak bilinen Balcalı Hastanesi Bahçesinde ki alanın bir kısmına yaptırılan çocuk oyun alanının aletlerin bir kısmı geri dönüşümden elde edildi. Çocuk oyun alanının açılması için düzenlenen törene Adana Büyükşehir Belediye Balkanı Zeydan Karalar, Seyhan Soroptomist Kulübü yönetimi ve üyeleri, Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcıları Çağlar Emre Çağlayan, Arbil Açıkalın, Murat Ilgınel ve Ezgi Özyılmaz ile Hastane Baş Müdürü Ali Önal ve diğer ilgili isimler katıldı.

Açılış öncesinde ilk olarak söz alan Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlayan, çocuk oyun alanının yapımına bir önceki Başhekimlik yönetimince başlandığını, pandemi den dolayı bu sürecin uzadığını ancak sürecin tamamlanmasıyla birlikte de çocuk oyun alanının artık hizmete girebilme noktasına geldiğini söyledi. Çağlayan, katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesine ve Seyhan Soroptimist Derneği’ne teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, özellikle hasta yakınlarının hastalarını bekleme süreçlerinde çocukların bu oyun alanında vakit geçirebileceğine değinerek bu güzel organizasyonun da özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arifesine denk gelmesinin son derece anlamlı olduğuna işaret etti. Karalar ilerleyen günlerde oyun alanını daha fazla oyun aletiyle genişletebilecek lerini de sözlerine ekledi.

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Aysel Eyüpoğlu ise konuşmasında gerek polikliniğe gelen gerekse hasta yakınları ile burada bulunmak zorunda olan çocukların bekleme süreçlerinde güzel vakit geçirebileceği çocuk parkının yapımında desteklerini esirgemeyen Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ve Balcalı Hastanesi yönetimine teşekkür etti. Eyüpoğlu ayrıca çeşitli katkılarının da süreceğini ifade ederek, Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayına da dikkat çekmek amacıyla katılımcılara pembe rozet taktıklarını, Aynı zamanda Cumhuriyet Bayramı nedeniyle de hastane bahçesindeki çocuklara hikaye kitapları ve Türk bayrakları dağıttıklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından çocuk oyun alanının açılışı gerçekleştirildi.

Başa dön tuşu