YAŞAM

Acemi Gönüllüler 8 Yaşında

Herhangi bir kurum ya da ideoloji ile bağlantıları bulunmayan Acemi Gönüllüler Grubu’nu biraz tanıyalım.

 

Acemi Gönüllüler, etkinliklerinde para yardımı toplamayan, yılda iki kez yaptıkları kermesin mütevazi geliri ile ihtiyaçların yerine ulaştırılmasını sağlayan, bir avuç gencin ellerini uzatarak faaliyete geçirdiği küçük ve sevecen bir yardım grubudur.

 

İlk başlarda sevgi evlerindeki çocuklarımıza küçük mutluluklar götürmeyi hedefleyen grup, Tülin Eray ve öğrencilerinin kötülüğe karşı iyimser inadını temsilen “İnadına İyilik” sloganını kendilerine yol edinmişlerdir. 

 

Bir süre sonra ekip, huzurevindeki büyüklerimizi de ziyaret etmeye başladı ve onlar ile keyifli etkinlikler yaptılar. Sonra gözlerini çocuklarımızın eğitimlerine çevirdiler. Yapacak daha fazla şey olmalıydı ihtiyaç sahibi okullar için.

 

Uzak yakın köy okullarındaki çocukların ihtiyaçları tespit edilerek duyurular yapıldı. Kalem silgi açacak toplanarak başlayan etkinlikler, zamanla kütüphane kurulacak kadar kitaplar toplanan ve sonrasında çocukların ayakkabı ve mont ihtiyaçlarının karşılanabildiği zincirleme bir iyilik faaliyetine dönüştü.

Rehabilitasyon Merkezleri ziyaret edilerek fiziksel ve zihinsel engelli arkadaşları ile vakit geçirdi Acemiler. Hastaneleri, okulların duvarlarını boyadılar en Acemi en neşeli halleri ile.

 

Cezaevlerindeki annelere ve çocuklarına ulaştılar nice kez. Kitaplar ve oyuncaklar gönderdiler biraz olsun ışık olabilmek için karanlığa. 

 

Çadırkentlerde yaşayan çıplak ayaklı melekleri unuttular mı? Tabii ki hayır… Giysiler, ayakkabılar, çoraplar, oyuncaklar götürdüler… Oyunlar oynadılar, halaylar çektiler, balonlarla neşe saçtılar. Her 23 Nisan onlar için, mahrum çocukları mutlu etme fırsatı oldu. 

 

Ramazanda iftar çadırı kurdular, ihtiyaç sahibi ailelerimizi ağırladılar yine Acemice. 

 

Hayvan dostlarımızı da hatırladılar. Mama dağıttılar uzaklara giderek…

 

Portakal Çiçeği Karnavalında “Her zaman her yerde İnadına İyilik!” diye bağırarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

 

Lösemi hastaları için bağıra çağıra kan bağışına davette bulundukları ve sadece 10 ünite kan toplayabildiklerinde bile gözlerinin parladığı da doğrudur, Türkiye’nin dört bir yanında yardım gönderdikleri okullardan gelen teşekkür fotoğraflarına birlikte gülüp birlikte ağladıkları da…

 

Bu küçük grup, ihtiyaç sahibi ailelere nasıl ulaşabileceğine kafa yorarken, titizlikle tespit ettikleri onlarca eve birer öğün yemek götürmeyi hedefledikleri “Bir Tabak Da Benden” serisine başladılar. Bir Tabak Da Benden’ lerde, evlere çok sık yenemeyen özel yemekler götürüldü ve çocukların, annelerin mutluluğu hayal edildi.

 

Bir Tabak Da Benden etkinliği, bir süre sonra yerini bir öğün değil, ailelerin bir ay rahat edebilecekleri Bir Koli De Benden’e bıraktı. Ama grup, etkinliğin adını değiştirmedi. Bir Tabak Da Benden Diyerek kısa sürelerde yüzlerce ama yüzlerce aileye ulaşıldı…

 

Tülin Hoca (grupta ona öyle hitap edilir) grup hakkında konuşurken, gözlerindeki ışığı fark edersiniz. Sesindeki heyecanı da. O’nu tanıyanlar bilir ki, Acemi Gönüllüler O’nun evladı gibidir. 8 yıl boyunca gruba 1 dakikalığına bile emek etmiş olan her bir gönüllüye duyduğu minneti her fırsatta dile getiren Eray için iyiliği çok önceden bir gönderisinde paylaştığı cümlelerle tarif etmemiz yerinde olacaktır:

 

“İyilik bir seçimdir… Ciddi bir seçim (

 

 İyilik bir yoldur… Uzun ve sürprizli durakları bol olan bir yol… (y)

 

 Ve iyilik nefis bir alışkanlıktır 

 

Kalbinizde çok özel duyguları harekete geçirirken, başka insanların hayatlarına dokunmanıza fırsat veren, kesinlikle zararsız bir alışkanlık (y)
Harika yan etkileri vardır…:-) (Bknz. huzur, mutluluk, gülücük vb.(y) )
İyilik yalnızlığa düşmandır bir kere! Hayatınız boyunca hiç görmediğiniz ve hiç görmeyeceğiniz insanları kalbinize alır, onların da sessizce kalbine girersiniz(y)
Ve iyilik bir yaşam biçimidir… Sizinle beslenir… Size umutlanır… Sizi bekler…

 

İyilik Sen'sin dostum… İyilik Sen’sin…

 

Hadi sen de iste… Damlaya damlaya iyilik olsun…

 

Acemi Gönüllüler Grubunu siz de takip etmek ve bu heyecana ortak olmak isterseniz, Acemi Gönüllüler Adana instagram ve face book hesaplarına ulaşabilirsiniz.

https://www.facebook.com/groups/sadeceumut01/

 

https://www.instagram.com/acemigonulluleradana/?igshid=5w0xfx09o4vz

 

 

Başa dön tuşu