SİYASET

KRONİK RAHATSIZLIKLARIN RAPORU E-NABIZDA YOK?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Salgın sürecinde, kronik hastalıkları olanların; hastanelerde ek iş yükü oluşturmaması için, belgelerinin e-nabızdan oluşturup kurumu ile paylaşmasının yeterli olacağı genelge ile bildirilmişti fakat çalışanlar, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan listede adı ve kodu geçen riskli bir hastalığı var ise bunu e-nabızdan aldığı durum raporu ve ilaç raporuyla kurumuna belgelendirip idari izinli sayılacağı belirtilmiştir.”

Koncuk, “Kronik rahatsızlığı olan ilaç kullanan birçok vatandaşımızın e-nabızda kronik rahatsızlıkları görüntülenememektedir. Bu durumda kronik hastalığı olanlar sistemde yaşanan aksaklıktan dolayı raporunu kurumuna ibraz edemeyip idari izin alamıyorlar.” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA’ya verdiği soru önergesinde e-nabız sisteminde kronik hastalıkları olan vatandaşlarımız neden sistemde risk raporlarını göremiyor? E-nabızda yaşanan aksaklıklar için Bakanlığınıza bu süreçte ulaşan şikâyetler neden ivedilikle dikkate alınmıyor?” dedi.

Koncuk, “Yayımlanan genelgede; kamu kurum ve kuruluşlarında kronik hastalığı bulunan çalışanların, e-nabız sistemi üzerinden hastalık durum belgesi alabileceği, sistem üzerinden belge alamayanların ise hastalık raporları ile aile hekimine müracaat edebileceği bildirilmiştir. Salgın sürecinde, kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına neden biran önce sistemde iyileştirme çalışmaları yapılmamaktadır?” diyerek sözlerine son verdi.

Başa dön tuşu