GENEL

Ramazan paylaşma ayıdır

Başkan Niyazi Göger, koronavirüs salgını nedeniyle birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, yardımlaşmanın ve paylaşmanın daha fazla anlam kazandığının altını çizdi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Ramazan ayı nedeniyle yayımladığı mesajında, İslam aleminin heyecanla beklediği, rahmet ve mağfiret ayı olarak bilinen Onbir ayın Sultanı Ramazan’ın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Tüm dünyada yayılım gösteren ve ülkemizi de etkileyen koronavirüs nedeniyle her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve yardımlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Başkan Niyazi Göger, "Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan Ayı, mukaddes kitabımız Kur'anı Kerim'in ilk ve son ayetlerinin yeryüzüne indiği bir aydır. Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın arttığı günlerdir. Ramazan ümmetin ayı olarak nitelendirilmiştir. Ümmetin birbirini hatırladığı, birbirlerinin derdini dinlediği, fakirlerin, yetimlerin, kimsesizlerin hatırlandığı, onlara yardım ellerinin uzatıldığı iftar, sahur sofralarına davet edilerek sevindirildiği bereketli bir aydır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (s.a.v.) bir hadisi şerifinde, “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır" buyurmuştur. Bu yıl, virüs salgını nedeniyle iftar sofralarımızda ihtiyaç sahiplerini ağırlayamayacak olsak da yapacağımız yardımlarla, vereceğimiz fitre ve zekatlarla Ramazan bereketini  onlarla paylaşabiliriz. Bu nedenle bu yıl Ramazan ayını ibadet ve yardımlaşma bakımından geçmiş yıllardan daha yoğun geçirilmelidir. Bu vesileyle, başta esnaf ve sanatkarlarımız ile Adanalı hemşehrilerimiz olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam aleminin rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı Ramazan-ı Şerifini en kalbi duygularımla kutluyor, bu mübarek ayın ülkemizin ve milletimizin koronavirüs salgınından kurtulmasına vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu