GENEL

BAŞKAN FİLİK; CUMHURİYET, GELECEĞİMİZDİR.

Yüce Türk Milleti tarih sahnesinde var olduğu günden itibaren bağımsızlık ve hürriyetin timsali olmuştur. Aziz milletimizdeki bu hürriyet aşkı devletimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK  tarafından milletin egemenliğine dayalı yönetim biçimi olan Cumhuriyet rejimi ile taçlandırılmış ve Milli İrade ülke yönetiminde etkin kılınmıştır.

Cumhuriyet rejimi; ulusumuzun kendi seçtiği vekiller aracılığı ile yönetime dahil olmasını sağlayarak, her türlü diktanın önünü kapatıp Devletimizin, Ulu Önderin işaret ettiği Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlayacak yegane unsurdur.

Cumhuriyet; temeli şehitlerimizin kanları ile yoğurulan geleceğimizdir.

Cumhuriyet paylaşmaktır. Ülkemizin küresel salgın haline gelen Covid-19 salgını nedeniyle içerisinde bulunduğu bu bu zor günlerde “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifi doğrultusunda çevremizde yardıma muhtaç hemşerilerimizle ekmeğimizi paylaşmanın huzuru ve önemi de bir kat daha artmıştır.

Cumhuriyet bağımsızlık ve güçtür. Can gardaşımız Azarbaycan’ın Kendi topraklarında kendi vatandaşlarını ermeni zulmünden kurtarmak için verdiği mücadelede sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor ve Karabağ Azerbaycan’ın Karabağ Türk’ündür diyorum.

Cumhuriyetin ilanının 97'nci yılında Türk Devleti'nin kurulması ve var olması için bayraklaşan şehitlerimizi rahmetle anıyor, Yüce Türk Milleti'nin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Başa dön tuşu